VATANDAŞIN HASTANE YOLU ÇİLE DOLU!

TAKİP ET

Karaman Belediyesi tarafından 2-3 ve 4 Nolu dolmuş hatlarının hastane önünden geçmelerine izin verilmiyor. Belediyenin bu tutumundan dolayı vatandaş mağdur oluyor. 

Karaman’da 2014 yılında Gevher Hatun Mahallesi’nde hizmete giren Karaman Devlet Hastanesine vatandaşların dolmuşla gelmesi adeta çileye dönüştü. Karaman Devlet Hastanesi’ne dolmuşla gitmek isteyenler, hastaneye 550 metre mesafedeki durakta inmek zorunda kalıyor. Çünkü Karaman Belediyesi, dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin vermiyor. Dolmuştan indikten sonra hastaneye gitmek için yürüyen yaşlı ve hasta vatandaşların hastane yolu çileye dönüyor. Tedavi olan hastaların ise çilesi ikiye katlanıyor. Gelirken yürüdükleri yolu tekrar giderken yürümek zorunda kalıyorlar. Üstelik durağa geri ulaşmak için yürüdükleri 550 metrelik yolun büyük kısmı rampadan oluşuyor. Yaşlı ve hasta birinin bu yolu yürümesi imkânsız gibi bir durum haline geliyor.

Vatandaş Dert Yanıyor

Hastanenin kent merkezine uzak olması nedeniyle ulaşımda bazen zorluk yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Dolmuşla durağa geldikten sonra iniyoruz, ardından hastaneye kadar yürümeye başlıyoruz. Buraya ulaşmak için çoğu zaman zaten iki vasıta değiştirilerek geliyoruz. Bir de buradan hastaneye kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Hasta ve yaşlılar açısından hem araç değiştirmek, hem de sıcakta ve soğukta yürümek gerçekten sorun oluyor. Tedavi olduktan sonra geri rampa yukarı yürüyoruz. Çilemiz ikiye katlanıyor. Yazık değil mi bu kadar insana. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Biz burada mağduriyet yaşıyoruz.’’ diye dert yandı.

Dolmuşlara İzin Verilsin’

Karaman’da 2014 yılında Gevher Hatun Mahallesi 1984.sokak üzerinde hizmete giren Karaman Devlet Hastanesine vatandaşların rahatlıkla ulaşım sağlamaları amacıyla, 2-3 ve 4 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin durakları bir kaç yıl önce hastane bahçe duvarının yanında bulunan boş araziye taşındı. İlk zamanlarda tüm dolmuşlar hastane kapısının önüne kadar gelerek vatandaşların sağlık tedavilerine rahat ulaşımını sağlarken, son zamanlarda bu durum tam tersine döndü.  Karaman Belediyesi tarafından 1984. sokağa refüj ve çevre düzenlemesi çalışması yapılmasının ardından 2-3 ve 4 Nolu dolmuş hatlarının hastane önüne gelmelerinin önü kapatıldı. Yapılan çevre düzenlemesiyle tabiri caiz ise kibrit kutusu kadar bir alana sıkışan dolmuşçular, stabilize yollardan geçerken de araçları bir çok yerinden zarar görüyor.

Bu duruma tepki gösteren bazı dolmuşçular, “Dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin verilmeli. Vatandaşlarımız burada gerçekten mağdur oluyor. Belediye, hem minibüsçü esnafını hem de hasta ve yaşlı vatandaşı mağdur ediyor” diye konuştular.

Yerel Seçim Öncesi Adım Atılmalı

Mağduriyetlerini dile getiren dolmuşçu esnafı ve vatandaşlar, defalarca dilekçe verip CİMER’e şikayette bulunduklarını fakat bir çözüm üretilmediğini söylediler. Bu umursamazlıktan dolayı hükümeti eleştiren vatandaşlar yerel seçimlerin yaklaştığını ve vatandaşın isteklerini yerine getirmeyen kişilere oy vermeyeceklerini belirttiler.