Vatandaş Bu Parayla N'apsın?

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Karaman'a gönderilen yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Ünver, "Karaman'da pandemi sürecinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "sosyal koruma kalkanı" çerçevesinde yapılan yardımlar bunlarmış. 

Devlet, esnafa işyerini kapat demiş; kimisi 2 aya yakın kapalı kalmış sonra açmış (örneğin berber ve kuaförler), kimisinin (lokantacı, kahveci, cafe işletmecisi v.b.) ise işyerleri hala kapalı. Kimisininse işyeri kapalı olmasa da iş kapasitesi çok aşağılara düşmüş.

Devletin hiç geliri olmayanlara ya da işyerini kapatan esnaf kardeşlerimize birinci, ikinci, üçüncü FAZ adı altında 1 kereye mahsus olmak üzere verebildiği 1.000 ₺. Tablodaki diğer kalemlerde de yapılan yardım, kişi başına 1.500 ₺'yı bulmuyor. 

Vatandaşlarımız ve esnaf kardeşlerimiz bu parayla işyerinin ve/veya evinin kirasını mı ödesin? Çoluğunun çocuğunun karnını mı doyursun? Bir kenara koyup 3 ay ertelenen ve aylık 1.015,33 ₺ olan Bağ-Kur pirim taksidinin bir ayını mı karşılasın?  Yoksa bozdurup bozdurup harcasın mı? Söyleyin; bu parayla vatandaş n'apsın?" dedi.