VALİ'DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

TAKİP ET

VALİ KOCA; 'DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACI'

Vali Murat Koca, 24 Temmuz Basın Bayramı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ Türk Basınında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü olan bugünde,  tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum. 
 
Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan basın, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir. Vatandaşların doğruları öğrenme, bilgiye ulaşma ve kendi fikirlerini basın aracılığıyla ifade edebilme en temel hakkıdır. 
Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanları ile basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlarım.” dedi.