Vali Tuncay Akkoyun Türkiye'nin Önderleri Karaman Mezuniyet Programına Katıldı

TAKİP ET

Vali Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye'nin Önderleri Mezuniyet Programı'na katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  Akabinde Türkiye’nin Önderleri Karaman Koordinatörü Abdulbaki Taş, Karaman Önder Başkanı Mehmet Sarı, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve Vali Tuncay Akkoyun tarafından selamlama konuşmaları gerçekleştirildi.
 
Konuşmasına “Türkiye’nin Önderleri eğitim ve kişisel gelişim programını başarıyla tamamlayarak mezun olan kardeşlerimize buradan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” diyerek başlayan Vali Akkoyun, “İmam-Hatip Okullarımız kökü çok derinde olan,  hikmetle yoğrulan medeniyet birikimimizi ve düşünce geleneğimizi, ilmek ilmek işleyen; ülkesine, milletine ve bayrağına gönülden bağlı olmayı öğreten çok kıymetli eğitim-öğretim müesseseleridir.” dedi.
 
İmam Hatip Okullarında, manevi kalkınmamızın öncüsü ve önderi imanlı, ahlaklı, vatanına ve değerlerine sahip çıkan, gayretli, idealist ve özgüveni yüksek nesillerin yetiştiğini belirten Vali Akkoyun, “Zalimin hasmı olan, zulme karşı elif gibi dimdik duran, mazlumu seven ve önünde vav gibi duran bu okullarda yetişiyor. Şunu belirtmek isterim ki, İmam-Hatip Okullarımızın yalnızca din görevlisi yetiştiren bir meslek okulu olarak telakki edilmesi, son derece eksik ve hatalı bir yaklaşımdır. İmam-Hatip Okullarımız, din görevlisi yetiştirdiği gibi ileride hangi mesleği icra ederse etsin, maneviyatına ve milli değerlerine sıkı sıkıya bağlı din gönülleri de yetiştiriyor.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının devamında İmam-Hatip Okullarımızın eşsiz bir sabrın ve kararlılıkla yürütülen ulvî bir mücadelenin sembolü olduğuna vurgu yapan Vali Tuncay Akkoyun, “Geçmişte İmam Hatip Okullarının kapısına vurulan zincirler ve mezunları önüne konulan kat sayı adaletsizliği, bugün hamd olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kırılmıştır, aşılmıştır. Millî irademizin üzerine adeta bir gölge gibi düşen köhne vesayetin kalkmasıyla bugün artık İmam Hatip Okullarımız, baskıyla ve yıldırmalarla gündeme gelmiyor. Her alandaki üstün başarılarıyla ve dereceleriyle gündeme geliyor. Üniversite ve Lise sınavlarından sportif müsabakalara, Teknofestlerden Tübitak Yarışmalarına ve daha birçok alanda İmam Hatipli kardeşlerimizin ulusal ve uluslararası üstün başarıları bizleri son derece sevindirmekte ve gururlandırmaktadır. İlimizden en yakın zamanda bir örnek vermek gerekirse, dün sonuçları açıklanan LGS Sınavında 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Hasibe Zülal Çetinkaya kardeşimiz 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur. Hasibe kızımızı ve onun gibi olan tüm öğrencilerimizi içtenlikle tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bizlere bu gururu yaşattığı için ayrıca kendisine ve tüm başarılı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu başarıların artacağına inancımızın tam olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Tuncay Akkoyun, daha sonra şunları kaydetti:

"Kıymetli İmam Hatipli Kardeşlerim, sizler ahlakınızla, yaşantınızla ve erdemli duruşunuzla millî ve manevi değerlerimizin teminatısınız. Sizler bizim umudumuzsunuz. Sizler, 'kırk yıllık öğretmenim, hiçbir derse abdestsiz girmedim, gitmedim' diyen Merhum Nurettin Topçu hocamızın ve ideallerinden asla vazgeçmeyen daha nice gönül insanımızın 70 yıl önceki emeklerinin bugünlere yansıyan neticesisiniz. İnanıyoruz ki sizler de bu kutlu silsileyi devam ettirecek, kıraç gönülleri yeşertecek, sadırlara şifa olan ilahi kelamı gönüllere nakşedecek, yarınlarımızı ihya ve inşa edeceksiniz."
 
Ardından Vali Tuncay Akkoyun, Necip Fazıl Kısakürek’ten bir alıntı yaparak, “Üstâd’ın ifadeleriyle; Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! Evet, Üstâd Necip Fazıl Kısakürek’in müjdelediği ebediyet bizimdir, istikbal bizimdir, yarınlar bizimdir ve gelecek sağına, soluna bakmadan ben varım diyebilen yiğitlerindir. Bu duygu ve düşüncelerle, eğitim programını başarıyla bitiren kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.” dedi.
 
Vali Tuncay Akkoyun, “Ömrünün son anına kadar imam hatip okulları için mücadele eden ve hayatını adeta kurucusu olduğu İmam Hatip Okullarına vakfeden, büyük dava ve ilim adamı Celalettin Ökten hocamız başta olmak üzere İmam Hatip Okullarında vazife yapan ve ahirete irtihal eden tüm hocalarımızı ve yöneticilerimizi bu vesileyle rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyoruz. İmam hatip okullarımızın temellerini atan, bu okullarımızın gelişmesinde emeği ve katkısı olan her biri fedâkarlık timsâli büyüklerimize, kardeşlerimize ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” diyerek konuşmasını neticelendirdi.
 
Programa, AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve Vatandaşlarımız da katıldı.




karaman vali