Vali Akkoyun, 7 günde Karaman'ın tüm ilçelerini ziyaret etti

TAKİP ET

18 Mayıs'ta görevine başlayan Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, görevine başlayışının 7. gününde Karaman merkeze bağlı tüm ilçelerini 2 gün gibi kısa bir sürede ziyaret ederek bir rekora imza attı.

İlçe ziyaretlerine Pazartesi günü Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçeleriyle başlayan Vali Akkoyun 24 Mayıs Salı günü de Taşeli bölgesindeki Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçeleriyle devam etti.
İlk olarak Ermenek'i ziyaret eden Vali Akkoyun, Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli’den ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyareti esnasında Ermenek ilçesindeki ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi, kamu binalarının bireyselleştirilmesi gibi olumlu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Akkoyun, bu hususta emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra Ermenek Muhtarlar Derneğine ziyarette bulunan Vali Akkoyun, muhtarlarla bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Vali Tuncay Akkoyun, programı kapsamında okullar bölgesinde Fikret Ünlü Yatılı Bölge Okulunu ziyaret ederek idareciler ve öğretmenlerle buluştu. Görüşme esnasında okulun geçmişteki başarılarından söz eden Vali Akkoyun; şefkatli, merhametli, gayretli ve istikrarlı gençler yetiştirmek için emek ve çalışmanın önemine dikkat çekerek öğretmenlerimizin bu hususta gerekli özveriyi göstereceğine olan inancını belirtti. Daha sonrasında okul öğrencileriyle beraber öğle yemeğinde buluşan Vali Akkoyun, öğrencilerin okullarında halı saha olmadığını belirtmesi ve halı saha istemeleri üzerine okula halı saha yapılacağı müjdesini verdi.
İlçedeki programına esnaf ziyareti ile devam eden Vali Akkoyun, işletme sahipleriyle ve çevredeki vatandaşlarla sohbet edip sorun ve taleplerini dinleme imkânı buldu. Daha sonra ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Akkoyun Ermenek ilçesinden ayrıldı.
Ermenek’ten sonra Güneyyurt’a geçerek Belediye Başkanı Ahmet Arı ile görüşen Vali Akkoyun’a günün anısına hediye takdim edildi. Ardından vatandaşlarla bir araya gelen Vali Akkoyun, çilek üreticisi kadınlarla da bir süre sohbet ettikten sonra Güneyyurt’tan ayrıldı.
VALİ AKKOYUN BAŞYAYLA’DA
Vali Tuncay Akkoyun, gerçekleştirdiği Taşeli Bölgesi ziyaretleri kapsamında Ermenek ilçesinin ardından Başyayla ilçesini ziyaret etti.
Başyayla ilçesinde ilk olarak Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Vali Tuncay Akkoyun, Başyayla Kaymakamı Seda Gür’den ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Başyayla Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Akkoyun, başkan Ahmet İpek’ten belediyenin ilçedeki faaliyetleri hakkında bilgi alarak, hizmet binası içerisinde yer alan esnafla bir araya geldi, sorun ve taleplerini dinledi.
Program dahilinde Vali Akkoyun, Başyayla Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağlı olan sanat atölyesinde incelemelerde bulunarak, özel öğrencilerin yapmış olduğu maket ve model uçak tasarımları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Vali Akkoyun, yapılan uygulamaların özel öğrencilerimizin becerilerinin farkına vardıklarında yüzlerindeki mutluluklarını görmenin ve topluma kazandırılmalarının büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, bu çalışmalara katkı ve destek sağlayan herkese teşekkür etti.
Ziyaret ve incelemelerin ardından Vali Tuncay Akkoyun ilçeden ayrıldı.
VALİ AKKOYUN SARIVELİLER'DE
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun'un Ermenek ve Başyayla ilçelerinden sonraki son durağı Sarıveliler ilçesi oldu.
Vali Akkoyun burada ilk olarak Sarıveliler Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Bircan’dan ilçedeki mevcut durum hakkında bilgi aldı.
Ziyaretinin devamında esnaflarla bir araya gelen Vali Akkoyun, bir süre işletme sahipleriyle ve çevrede bulunan ilçe sakinleriyle sohbet edip, sorun ve önerileri dinledikten sonra ziyaretini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.