VALİ TAPSIZ, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TAKİP ET

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Polisevi’nde düzenlenen kahvaltılı programa Jandarma Alay Komutanı İlhan Şen, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Arslan ve basın mensupları katıldı. 

Vali Tapsız, yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ilde 425 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.
189 kişinin tutuklandığını, 135 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran Tapsız, 80 kişinin arandığını, 19 kişinin serbest bırakıldığını ve 3 kişiye de ev hapsinin verildiğini belirtti.
Tapsız 189 tutuklananların arasında 1 kaymakamın, 10 hâkimin, 2 savcının, 27 adli personelin, 2 askerin, 60 emniyet personelinin, 42 öğretmenin, 69 kamu kuruluşunda çalışan personelin olduğunu belirterek bu geri kalan sayı içerisinde sivil vatandaşların olduğunu aktardı.
Ankara merkezli görevden alma sayısının 175 olduğunu, valilik kanalı ile 178 kişinin görevine son verildiğini dile getiren Tapsız, toplam sayının ise 357 olduğunu kaydeden Tapsız, 357 kişi içerisinden ise 190 kişinin memurluktan atıldığını belirtti.
146 KİŞİ İTİRAZ ETTİ 
Karaman Valisi Süleyman Tapsız, her ilde olduğu gibi ilde de OHAL kapsamında büroların kurulduğunu belirtti.
Valilik olarak müracaatların toplandığını söyleyen Tapsız, görevinden uzaklaştırılan kişilerin müracaatlarının aldığını şimdiye kadar 146 kişinin itiraz ettiğini aktardı.
Toplanan dilekçelerin Başbakanlığa gönderileceğini belirten Tapsız, sivil vatandaşların ise Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmelerini istedi. 
VALİ TAPSIZ, DEVAM EDEN YATIRIMLARI ANLATTI
Karaman Valisi Süleyman Tapsız, kentte ve ilçelerde devam eden yatırımları kamuoyuyla paylaştı. 
Tapsız, bölünmüş yol çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Karaman-mersin güzergahında çalışmalarımız devam ediyor. Sertavul geçidi için yapılacak olan tünelin ihalesi yapıldı. Karaman-Ayrancı-Ereğli yolu üzerinde çalışmalar devam ediyor. 88 kilometrelik yolun 76 kilometresi tamamladın. 12 kilometrelik kısımda çalışmalar sürüyor” dedi.
HIZLI TREN ÇALIŞMALARI
Demiryolu çalışmaları hakkında bilgi veren Tapsız, “Karaman-Konya hızlı tren projesinde çalışmalar sürüyor. Projenin yüzde 99’luk kısmı tamamlandı. Ulukışla-Karaman hakkında ise ihale gerçekleşti, sözleşmenin imzalanması yapılacak. OSB’de yapılacak olan lojistik merkezinin çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
OKUL YATIRIMLARI
Vali Tapsız, okul yatırımları hakkında bilgi vererek, “2015 yılı içerisinde 9 okul yapıldı bunların toplam tutarı 42 milyon lira. 2016 yılı içerisinde 4 okul yapıldı, bunların maliyeti 19 milyon lira. 7 okulun ise çalışmaları sürüyor. Stadyum yapımı için çalışmalar devam ediyor. Havaalanı için ise etüt çalışmaları sürüyor” ifadelerini kullandı.  
ÇEVRE YOLU PROJESİ AĞIR GİDİYOR, TAKİBİ HIZLANDIRACAĞIZ
Ulaşım yatırımları kapsamında Karaman’ın uç noktalarında devam eden karayolları çalışmalarında şehre ayrıcalık katacak olan Çevre Yolu Projelerindeki çalışmalar aşama aşama devam ediyor.
    Proje maliyet bedeli 148 milyon TL’yi aşan Karaman Çevre Yolu çalışmaları için İl Valisi Süleyman Tapsız, bugüne kadar toplam harcamaların 26 milyon 749 bin TL’yi bulduğunu ifade etti.
    Buna rağmen çalışmaların ağır gittiğini dile getiren Vali Tapsız, uzunluğu 21 km’yi kapsayan yol yapımında 12 km’lik yol üzerinde çalışmanın sürdüğünü ve kalan 9 km’lik kısmında 2016 yılı itibarı ile ihale edildiğini ancak bunda da henüz çalışmaların başlamadığını belirtti.
    “Çevre yolu projesi çalışmaları ağır gidiyor. Farkındayız. Bu çalışmaları artık sıkça takip edecek ve hızlandıracağız.”diyen Vali Süleyman Tapsız, yine Çevre Yolu Projesi kapsamında Konya, Karaman, Mersin hattında yer alan yol çalışmalarında da toplam maliyetin 248 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti. 
HAVAALANI PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
    Geçtiğimiz seçim döneminde Hükümetin yatırım programları kapsamında 20 İlde Havalimanı projesine dahil edilen Karaman’da, Havaalanı Projesi için henüz yer araştırması ve etüt çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
    Karaman Valisi Süleyman Tapsız, bu konuda Karaman tarihi ve geleceği açısından büyük önem ve merakla beklenen projenin kapsamlı ve iyi planlanması noktasında çalışmaların yapıldığını ifade etti.
    Vali Tapsız Havaalanı konusunda zenin etüt çalışmalarının ve proje çalışmalarının sürdüğünü belirtti.