Vali Işık'tan Üç Ayrı Birliğe Ziyaret

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yeni haftanın ilk gününde Karaman Arı Yetiştiricileri Birliğini, Elma Üreticileri Birliği ile Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği (KARBİR) Başkanı Gürsel Yasan ve birlik üyeleri tarafından karşılanan Vali Mehmet Alpaslan Işık, birliğin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bal dolum ve paketleme tesisinde bir süre incelemelerde bulundu.

Başkan Yasan ve birlik üyeleri ile birlikte bir süre sohbet ederek, arıcılığın Karaman’daki genel durumu ve birliğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Işık, üreticilerden arıcılık konusunda yaşadığı sorunları ve isteklerini dinleyerek, 2021 yılının bal üreticileri açısından bol ve bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Vali Mehmet Alpaslan Işık’a teşekkür etti.

Daha sonra Elma Üreticileri Birliği'ne geçen Vali Işık'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyetini ifade eden Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, ilimizin önemli tarımsal üretimlerinden birisi olan elmanın üreticiden tüccara, iç piyasaya, ihracatına, depolanmasına ve birliğin iyi tarım uygulamalarına yönelik sürdürdüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

2021 yılının elma üreticisi çiftçilerimiz açısından bereketli ve kazançlı bir yıl olması temennisinde bulunan Vali Işık, Birlik Başkanı Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Son olarak Süt Üreticileri Birliği'ne geçen Vali Işık burada Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş’tan birliğin Karaman’daki faaliyetleri ve çalışmalarıyla süt üretiminin artırılmasına yönelik proje hakkında bilgiler aldı.

Birlik binasında incelemelerde bulunan Vali Işık, ilimizin tarım ve hayvancılık sektörü yönünden önemli bir noktada olduğunu belirterek, sahip olduğumuz üstünlükleri doğru ve yerinde kullanarak sektörün daha iyi konuma gelebilmesi için tarım ve hayvancılığın tüm bileşenleriyle birlikte ortak bir proje geliştirilmesi ve bu projenin hayata geçirilmesi için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık'ın ziyaretlerine Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş'da eşlik etti.

 





karaman valimehmetalpaslanışık karamanarıyetiştiricileribirliği elmaüreticileribirliği sütbirliği