Vali Işık: "Karaman halkından ricam lütfen evlerinde kalsınlar"

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimleri Orta Anadolu Küçük Sanayi Sitesindeki işyerlerini ve lokantalarını denetledi.

Esnaflara hayırlı işler dileyen Işık, denetimler kapsamında işyerinde çalışanların maskelerini kontrol ederek, sosyal mesafe kuralına uymalarını istedi. 

Işık, denetlemenin ardından yaptığı açıklamada, denetimlerin aralıksız sürdüğünü aktardı.

Ekiplerin sürekli denetimde olduğunu dile getiren Işık,“Karantinaya almış olduğumuz kişilerin dolaşımını engellemek için 350 ekip oluşturduk. Bu 350 ekip her eve her gün günde en az bir kere olmak üzere saati belli olmadan denetliyorlar. Evde olmayanlar hakkında ikinci kez adres değişikliğimi var yada başka bir nedenle mi dışarı da hastanede mi değil mi o kontrolleri de yaptıktan sonra eğer evde bulamazsak bunları zorunlu olarak yurda alıyoruz. Şuanda yurda aldığımız kişi sayısı 10’dur. Karaman halkından ricam lütfen evlerinde kalsınlar. Özellikle karantina altında olanlar evlerinde kalsın. Aksi halde biz bu uygulamayı mecburen yapacağız ve onları yurtlarda misafir etmek zorunda kalacağız. Yurtta kalmak isteyenleri de yurtlarımızda misafir ediyoruz. Yurtta kalırken vatandaşlarımızdan ücret almıyoruz” dedi.