Vali Işık Burunoba Köyünde Patates Hasadına Katıldı

TAKİP ET

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimize bağlı Burunoba köyünde sökümü gerçekleştirilen patates hasat programına katıldı.

İntar Tarım A.Ş.nin sahibi olduğu Burunoba köyündeki tarlayı ziyaret ederek patates sökümünün yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Vali Işık, hasat zamanından pazarlama sürecine kadar geçen aşamalar ile birlikte ülkemizin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan patatesin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sağladığı katma değer hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Patates sökümü yapan işçilerle de sohbet ederek söküm işlemini bir süre yerinde takip eden Vali Işık, sorun ve taleplerini dinlediği işletme sahibi ve işçilere kolaylıklar dileyerek bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu. Ziyaretin sonunda tarlada çalışan işçilerin hasadın tamamlandığını ifade eden kovaları havaya fırlatması ise katılımcılara tarafından da ilgi ile takip edildi.

Patates hasat programının ardından firmaya ait işlenmiş patateslerin muhafaza edildiği soğuk hava deposuna gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Çoğlu köyü şehitliğini ziyaret eden Vali Işık, bir süre incelemelerde bulunduğu şehitlikte yürütülen çalışmalar hakkında köy muhtarı Esat Konukçu’dan bilgiler aldı.