Vali Akkoyun: "Vatandaşa haberin hızlı iletilmesi noktasında biz her zaman sizin destekçiniz olacağız"

TAKİP ET

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Gazeteciler Cemiyetine iade-i ziyarette bulundu.

Karaman Gazeteciler Cemiyetine iade-i ziyarette bulunan Vali Tuncay Akkoyun’u Cemiyet Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve gazeteciler karşıladı.
Gerçekleşen ziyarette Akkoyun’a Gazeteciler Cemiyetinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Demirkollu, ziyaretten dolayı teşekkür ederek kendilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Vali Akkoyun burada yaptığı konuşmada, “Basın bir şehrin, gözüdür, kulağıdır, aynasıdır. Yani o şehirde neler oluyor, neler yaşanıyor, meydana gelen hadiseler, yapılan çalışmalar, devletin çalışmaları, sivil toplumun çalışmaları, vatandaşın çoğu zaman kültürünü, örfünü, âdetini yansıtan bir nevi bu şehri anlatan ekranı ve aynasıdır. Biz bunu önemsiyoruz. Sözle de ifade ettik. Fiilen de bugün sizleri ziyaret etmemizin sebebi bu anlamda sizlerin önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hepimizin başta kamu olmak üzere sizlerinde bizlerinde sorumlulukları var. Bu anlamda da bu sorumlulukları daha öncede konuştuk ama geçen zaman içerisinde gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birçok hassas konuda kullandığınız kelimeleri, seçtiğiniz fotoğrafları, kurduğunuz cümleleri de ne kadar özenle seçtiğinizin farkındayım. Bu anlamda da bu şehirde yaşayan, bu şehrin imajını belirleyen kişiler olarak veya aktörler olarak bu konuda gösterdiğiniz hassasiyete, sorumluluk bilincine ve özverinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hep birlikte amacımız Karaman’ı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güzel bir kent yapma noktasında neler yapabilirizdir. Bu anlamda geçmiş dönemde yapılan güzel çalışmaların üzerine bir şeyler koymanın gayreti içerisindeyiz. Bu sıcak ilişkiler her zaman kıymetlidir önemlidir. Bugün bizde sizlerin ziyaretine geliyorsak sizlerden yana duyduğumuz o memnuniyeti geçen zaman içerisinde gördüğümüz ilgidendir. Vatandaşa haberin hızlı iletilmesi noktasında biz her zaman sizin destekçiniz olacağız. Sizlerin sayesinde çünkü biz birçok vatandaşa ulaşıyoruz. Sizin gördüğünüz, duyduklarınız çok kıymetli. Yapılan çalışmalarda bunların hepsinin dikkate alındığını söylemek isterim. Hepimiz bu şehirde çalıştığımız gibi yaşıyoruz da. Aynı havayı teneffüs ediyoruz. Dolayısıyla vatandaşımızın bizden beklediği iyi çalışmak, iyi hizmettir. Vatandaşın hangi hizmete ihtiyacı varsa biz bunu sunmak için varız” dedi.
DOLMUŞ KRİZİNE VALİ AKKOYUN EL KOYACAK
Vali Akkoyun, Karaman'da dolmuşçu esnafının 16 Haziran'da başlattığı ve halen devam eden kontak kapatma eylemiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruya da, “Bugüne kadar bu sorunun çözümü noktasında her iki taraftan da bize herhangi bir başvuru yapılmadı. Fakat konunun tarafları ile görüşüp, gereken ne ise yapılması için destek vererek bu krizde her iki tarafı da memnun edecek bir çözüm bulunması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
Vali Akkoyun ziyaretinde Başkan Demirkollu ve gazetecilerle Karaman’daki genel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.