Vakıflar Haftası Etkinlikleri Başlıyor

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Vakıf haftası nedeniyle Karaman'da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Bölge Müdürlüğü’nce Karaman’da düzenlenecek olan etkinlikler 9 Mayıs Pazartesi günü Yunus Emre Kültür Vakfı, Geylani Vakfı, Seka-Sar Vakfı ve Bifa Vakfı’nın organizasyonuyla saat 10.00 ile 17.00 arasında ihtiyaç sahibi ve mülteci ailelere gıda yardımı yapılacak.
10 Mayıs Salı günü ise Hatuniye Medresesinde saat 10.00’da Osmanlı Vakıf Kültüründe kuş evleri konulu söyleşi gerçekleşecek. Aynı gün ihtiyaç sahibi ailelere evlerinde sıcak yemek dağıtımı yapılacak.
Saat 10.30’da ise ilkokul öğrencilerince kuş evlerinin boyanarak uygun yerlere asılmasının ardından kuş evleri konulu sergi gezilecek. 13.30’da ise “Nasrettin Hoca” isimli tiyatro sahnelenecek.
11 Mayıs Çarşamba günü ise Geylani Vakfı tarafından öğrencilere vakıf binasında yemek ikramında bulunulacak.
12 Mayıs Perşembe günü saat 09.30’da Hatuniye Medresesi’nde yapılacak basın açıklamasının ardından programda saygı duruşu, İstiklal marşının okunması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua edilecek. Mesajların okunmasının ardından protokol konuşmaları yapılacak. Bölge Müdürlüğü’nden burs alan öğrencilere ödül verilecek.
Program Boyacı Mustafa’nın Hikayesi “Bir Vakıf Ruhu Örneği” Süleyman Doğan, gençlerle birlikte “Vakıf Kültürümüzde Paylaşım Örnekleri” konulu drama sahnelenecek.
Saat 14.00’de ise Doç. Dr. Zehra Odabaşı tarafından “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 15.00’de Çengi dinletisi ve Türk Sanat Müziği konseri verilecek.
Saat 16.30’da Karaman temalı suluboya çalışmaları ve fotoğraf sergisi, Gravür sergisi, Karaman’ın folklorik değerleri ve ebru sanatı uygulamaları yapılacak.
Saat 20.30’da ise KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda SEKA-SAR Vakfı’nın organizasyonuyla yazar-şair Hayati İnanç’ın konuşmacı olarak katılacağı “Yunus Emre” konulu konferans düzenlenecek.
13 Mayıs Cuma günü saat 13.00’de Aktekke Cami’inde Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce ebediyete intikal etmiş vakıf kuran ve vakıflara hizmeti geçenlerin ruhlarına Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacak.
Mevlid-i Şerif sonrasında Yunus Emre Kültür Vakfı Aşevinde vatandaşlara yemek ikramında bulunulacak.
Etkinliklerin son günü olan 14 Mayıs Cumartesi günü ise Yunus Emre Kültür Vakfı hizmet binasında ihtiyaçlı ailelere giyim yardımı yapılacak.