UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE "UYUMA" PROJESİ KARAMAN'DA DEVREYE GİRDİ

TAKİP ET

Yüzde 100 yerli imkanlarla oluşturulan ve Karaman'da da aktif hale gelen akıllı telefon uygulaması 'Uyuma' ile vatandaşlar sokakta tanık oldukları uyuşturucu suçlarını doğrudan polise bildirebilecek.

İçişleri Bakanlığının, uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı “Uyuma” isimli mobil uygulama projesi Karaman’da hayata geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 Günlük Eylem Planı’nda açıkladığı, “Uyuma” mobil uygulamasının yazılımı Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı tarafından yapıldı.

Uygulamayı indiren vatandaşlar, sokakta gördüğü veya karşılaştığı uyuşturucu ticareti suçunu, uygulamayı kullanarak bilgi verecek. Arayıp söylemesine gerek kalmayacak. Bulunduğu yerden butona bastığında uygulama yoluyla ilgili emniyet birimlerine mesaj gelecek ve konumuna en yakın ekip yönlendirilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karaman İl Emniyet Müdürlüğü projeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bilindiği üzere terör ve suç örgütlerinin en önemli finans kaynakları arasında uyuşturucu yer almaktadır. Her geçen gün yeni teknikler geliştiren, yaygın ve etkin bir şekilde sanal/dijital ortamları kullanan bu örgütlerle mücadele için İçişleri Bakanlığımızca UYUMA isimli mobil telefon uygulaması geliştirilmiştir.

İHBAR İÇİN BUTONA BASMAK YETERLİ OLACAK

Söz konusu akıllı telefon uygulamasını cep telefonlarına indiren vatandaşlarımız, uyuşturucu satışı ve kullanımına dair herhangi durumla karşılaştıklarında, uygulama üzerinden “UYUMA” butonuna basarak güvenlik birimine ihbarda bulunmuş olacaklardır.

İHBARINIZ 3’ÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMAYACAK

İhbar yapılan noktaya en yakın polis ekipleri sevk edilmek suretiyle anında müdahale yapılabilecek ve soruşturmanın hiçbir aşamasında bildirim yapan vatandaşlarımızın bilgileri 3. kişilerle paylaşılmayacaktır.

Uyuşturucu satışı ve kullanımına karşı kapsamlı ve etkili bir mücadele için geliştirilen UYUMA isimli uygulama vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.”