Uyuşturucu Operasyonunda Tutuklu Sayısı 8'e Yükseldi

TAKİP ET

Karaman'da geçtiğimiz gün uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alınan 22 zanlıdan 3'ü dün, 5'i de bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle operasyonda tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen 26 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçerek sabaha karşı 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 22 şüpheliyi yakaladı. Yakalama kararı çıkartılan zanlılardan 2’sinin Cezaevinde olduğunun belirlenmiş 4 zanlı da firar etmişti. Kaçak 4 firariden 2’si de dün akşam saatlerinde yakalanmıştı.

Emniyette sorguları tamamlanan 22 zanlıdan 4’ü dün Adiye’ye çıkarılmış ve 3’ü tutuklanmış biri de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugünde akşam üstü H.Ö., A.Y.Ö., H.O.Ö., A.Y. ve E.B. isimli 5 zanlı Adliye’ye çıkarılarak nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Karaman M. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Gözaltında olan 13 şüphelinin ise Emniyet’teki sorguları devam ediyor. Adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

 

karaman uyuşturucu operasyonu tutuklu zanlı cumhuriyet başsavcılığı emniyet müdürlüğü