Uygulamalı Test yapıldı

TAKİP ET

Karaman'da Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli bireylerin yaşam koşullarını karşılaştıkları zorlukları yaşama ve anlayabilme adına uygulamalı bir test yapıldı.

Aktekke Kent Meydanında düzenlenen ve Özel Şahika Rehabilitasyon Merkezince verilen uygulamalı test denemesine vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda kutlanılan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda organize edilen programa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, Şahika Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Raşit Aktaş, eğitimleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günlük hayatta engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar kent meydanında kurulan stant bölümleri ile uygulamalı olarak test edildi. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve göz bandı kullanan vatandaşlar, bariyer ve lastiklerin arasından geçmeye çalışırken, sessiz konuşma ve tek kol ile iş becerisi yapmaya çalıştı.
Testlere katılanlar, engelli vatandaşlarımızın zorluklarını an ve an anladı. Rehabilitasyon Müdürü Raşit Aktaş;
“Uygulamalarımızda sağlıklı olarak gözüken bireyleri engelli hale çevirerek engellilere bakış açılarını değiştirebilmek için böyle bir program gerçekleştirdik.”dedi. Vatandaşlar ve katılımcılar bu anlamlı etkinliklerden dolayı Rehabilitasyon Merkezine teşekkür etti.