ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

TAKİP ET

Karaman'da özellikle son 2 yıl içinde kiraz ve ceviz üretimine alternatif ürün olarak istiridye mantarı da yetiştiriciliği de yaygınlaştığı gözlendi.

KARAMAN’DA İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ BENİMSENDİ
    Karaman’da özellikle son 2 yıl içinde kiraz ve ceviz üretimine alternatif ürün olarak istiridye mantarı da yetiştiriciliği de yaygınlaştığı gözlendi.
    Milletvekili Recep Şeker’in de destek verdiği ve Sarıveliler İlçesinde Belediye Başkanlığının girişimcileri teşvik ettiği İstiridye Mantarı üretiminde son yıllarda bölgede ivme giderek güçleniyor.
    Coğrafi açıdan dağlık arazide yer alan Sarıveliler İlçesinde ve kırsalındaki arazilerde yaygın kiraz ceviz ve benzeri ürünlere alternatif olarak geliştirilen mantar üretimi ilçede ve bölgede ek gelir kaynağının yanı sıra geçim kaynağı olarak da üretime başlayan yöre halkı, B vitaminin yanı sıra demir, bakır ve fosfor bakımından zengin olan istiridye mantarını sadece saman ve kepeği karıştırarak son derece kolay bir yöntemle istiridye üretimini başarıyla sürdürüyor.
    Karaman’ın Sarıveliler İlçesinde yapılan araştırmalarla istiridye mantarının bölgenin  iklimine çok uygun olduğunu yetiştiriciler, toplumda istiridye mantarının faydalarının bilinmesi halinde tüketiminin de artacağına inanıyor.
    HASATLA VERİMİ ARTIYOR
    Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Sarıveliler’de alternatif tarım ürünlerinin tanıtılması ve yetiştirilmesi amacıyla AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Recep Konuk öncülüğünde belediyenin de katkılarıyla hazırlanan kavak istiridye mantarı yetiştiriciliği projesinde atılan adımların meyvesini vermeyi sürdürdüğünü ifade ederek,  halkın geçimine katkı değeri oldukça önemli olan organik kavak istiridye mantarı yetiştiriciliği gibi projeleri çok önemsediklerini dile getirdi. Samur, ilçede tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Haber: Gönül ŞİRİN