Ünver TBMM'deki ilk yılında neler yaptı

TAKİP ET

Ünver çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşarak hemşehrilerinin takdirine sundu

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçirdiği 1 yılın ardından; yaptığı konuşmalar ve yasama faaliyetlerinin yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşarak hemşehrilerinin takdirine sundu.

Ünver, paylaştığı videoya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Milletvekili olarak geçirdiğim bir yılın özetini içeren videoyu sizlerin ve kamuoyumuzun bilgisine sunuyorum. Bu bir yılda yaptığım tüm çalışmalardaki amacım hemşehrilerime, milletime, memleketime ve ülkeme layık olabilmek; verilen vekalet görevini hakkıyla yapabilmekti. Takdir, tüm kamuoyumuzun.”

TBMM’de yaptığı konuşmalarda sık sık Karaman’ın sorunlarını dile getiren, ülke gündemine dair açıklamalar yapan, işçinin, memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin hakkını savunan, verdiği soru önergeleri ve kanun teklifleri ile vatandaşın sıkıntılarına çözüm arayan Av. İsmail Atakan Ünver, videonun son bölümünde de tüm hemşehrilerine seslendi.

Videonun son bölümünde yer alan seslenişine; “24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde sizlerin takdiri ve oylarıyla milletvekili seçildim.” diye başlayan Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Meclis'e gittiğim ilk günden itibaren sizlerin sesi olmaya, her kesimin sorununu meclis gündemine getirmeye; verdiğim soru önergeleri ile iktidarı sizin adınıza denetlemeye ve belirli sorunlar konusunda çözüm üretmesini sağlamaya; verdiğim kanun teklifleriyle de ihtiyaç duyulan yasa eksikliklerinin giderilmesine katkı sunmaya çalıştım.”

Mesajında, Karaman’ın ve ülke sorunlarına kayıtsız kalmayarak, bu sorunları milletin kürsüsünden dile getirmeye çalıştığını ifade eden CHP Karaman Milletvekili Ünver; “Bana güvenenlere ve destek olanlara ve dahası aziz milletimize layık olabilmek için elimden geleni yaptım. Bu videoda 1 yıllık Meclis çalışma ve konuşmalarımın kısa bir özetini tarihe not düşmek adına sizlerle paylaştım. Belirtmeliyim ki milletvekillerinin TBMM’deki yasama ve denetleme faaliyetleri www.tbmm.gov.tr adresinde yurttaşlarımızın da denetimine açıktır. Milletvekillerinin görevlerini yapıp yapmadıklarını denetlemek için tüm yurttaşlarımıza bu imkanı kullanmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Karaman-Konya hızlı tren hattı, Karaman’a yapılacağı söylenen havalimanı, Karamanlı çiftçinin beklediği mısır müdahale alım fiyatları ve tohum desteklemelerinin ödenmesi, Ermenek’te yaşanan maden kazası ve kaza sonrası Ermenek ekonomisinin uğradığı zararı, Karaman’daki hava kirliliği ve sebepleri, Konya Ovası Projesi kapsamında Karaman’a yapılması planlanan fakat bir türlü yapılmayan yatırımları, her yıl kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin hak ettiği değeri görmemesi, Karaman’ın ilçelerine ulaşım sorunu, Karaman Devlet Hastanesi’ndeki Kadın Doğum Uzmanı eksikliği ve prematüre yoğun bakım ünitesi olmaması ve Ayrancı Barajı’ndan taşan sular nedeniyle zarar gören çiftçilerin sorunları gibi bir çok konuyu TBMM’de gündeme getiren Ünver, vatandaşa seslenişini şu sözlerle sonlandırdı: “Önümüzdeki dönemin daha iyi geçeceği inancıyla herkese saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım.”