ÜNVER KAZA YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, geçtiğimiz günlerde meydana gelen hızlı tren kazasıyla ilgili olay yerinde incelemede bulundu.

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpışmış ve çarpmanın etkisiyle üst geçit çökerek kazada üçü makinist 9 vatandaşın hayatını kaybederek 47 yurttaşımızda yaralanmıştı.

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver,  “Zaman zaman şahsımın da kullandığı Ankara-Konya arasındaki YHT'nin, 6.30'daki seferini yapan trenin kaza yaptığı yerde incelemeler yaptım. Görüntü gerçekten dehşet verici. Öncelikle kazada kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı; yaralı yurttaşlarımıza da acil şifa diliyorum.

Bu kazanın sebepleri ve bu sebeplerin ortaya çıkmasında sorumlulukları bulunanlar en kısa sürede ortaya çıkarılarak yasal ve siyasi gereği neyse yapılmalıdır. Bir an önce de ülkemizdeki tüm demiryollarımızın ve trenlerimizin eksikleri tamamlanarak güvenle seyahat edilebilir hale getirilmelidir” dedi.