ÜNVER GÜLER SİGORTA: "TEMİNAT MEKTUBU YERİNE 'KEFALET SİGORTASI' ARTIK SİZİN TERCİHİNİZ"

TAKİP ET

Karaman’ın Sigortası Ünver GÜLER SİGORTA Acenteliği, Türkiye’de ilk defa QUİCK Kefalet sigorta poliçesini tanzim ederek, reel sektörün işe devamını sağlamasına katkıda bulundu.

20 yıldır Karaman’da sigorta sektörüne öncülük eden firmalar arasında yerini alan Karaman’ın Sigortası ÜNVER GÜLER SİGORTA Acenteliği Kurucusu Ünver Güler, Kefalet Sigortası hakkında bilgi verdi. Güler, “05 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunda yapılan değişiklikle firmaların ihalelere katılırken banka teminat mektubu yerine kefalet sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerini sunmalarına imkan tanınmış ve ihalelerde teminat mektubu olarak Türkiye’de yerleşik sigorta şirketleri tarafından kefalet sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerinin de verilebileceği düzenlenmişti” dedi.

Bu kapsamda Quick Sigorta Türkiye’de ilk defa Kamu ihalelerinde kullanılmak üzere Kefalet Senetlerini düzenlemeye başladığını dile getiren Güler, “Firmalar açısından kredi limitlerinin daha da önem kazandığı bu günlerde Quick Sigorta’nın pazara sunduğu Kefalet Sigortası ve ona bağlı Kefalet Senetleri özel sektörün teminat ihtiyacının karşılanmasında yeni ve ek bir kapasite oluşturmuştur. Bu şekilde, bankalarca hali hazırda teminat ihtiyacı için kullandırılan kredi limitlerinin reel sektör tarafından başka alanlarda kullanımının önü açılmış ve teminat ihtiyaçlarının karşılanması için alternatif ürün sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

KEFALET SİGORTASININ GENEL ŞARTLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kefalet sigortasının genel şartları ve kapsamı hakkında da konuşan Güler, “Bu sigorta sözleşmesi ile sigortacı, borçlunun poliçede tanımlanan borç yükümlülüğünü yerine getirememesi rizikosuna karşı, bu genel şartlarda ve poliçe özel şartlarında belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde, borçluya kefil olarak poliçede belirtilen lehdara teminat sağlar. Sigortacı bu sigorta sözleşmesi çerçevesinde üstlendiği yükümlülük uyarınca ilgili lehdar veya lehdarlara ödeme yapar.

TEMİNATIN NASIL SAĞLANACAĞINI AKTARDI

Sigortacı, lehdara karşı borçluya doğrudan kefalet yoluyla kendisi kefil olabileceği gibi, dolaylı kefalet yoluyla banka, kredi garanti kuruluşları veya diğer finans kuruluşlarının borçlunun yükümlülüğü için lehdara karşı kefil olmalarına bağlı olarak teminat sağlayabilir.

Bu sigorta anlamında “kefalet”, borçlunun borçlarına kefil olunmasını veya bu borçlarla ilgili sair taahhütler altına girilmesini ifade eder.

Kefalet senetleri şarta bağlı düzenlenebileceği gibi ilk talepte ödemeli olarak da düzenlenebilir” ifadelerine yer verdi.