"Unutmayalım; en büyük engel sevgisizliktir, cehalettir"

TAKİP ET

CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, engelliler haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Kayserilioğlu mesajında, “Engelliler Haftası, toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engelli kardeşlerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması, onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak adına 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecek ve güvenilir kılacaktır. Ülkemizde engelli ya da engelsiz tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir biçimde yaşama hakkına sahip olması gerekir.

Engelli kardeşlerimizin meslek edinip üretken hale getirilmesi; sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, toplumsal hayata katılmalarını sağlamak adına üzerimizdeki sorumluluğun farkına varmalıyız.

Engellilere acınası  bakışlarla değil, hayranlıkla bakmalıyız. Çünkü onlar kendi engelini aştığı halde biz zihnimizde engelleri aşamamaktayız. Unutmayalım; en büyük engel sevgisizliktir, cehalettir.

Bizle birlikte olup da topluma girmek isteyen engelli kardeşlerimizin " BİZ DE VARIZ" çığlığına kulak tıkamamalıyız.

Hepimiz engelli vatandaşlarımızı sevgi ve anlayışla kucaklamalı, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalıyız. Engelli kardeşlerimizle ilgili farkındalığı daha da artması dileğiyle Engelliler Haftası'nı kutluyor; aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.