Üniversite Öğrencilerinden Örnek Davranış

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi(KMÜ)'nde öğrenim bir grup öğrenci, kaldıkları yurdun yanında bulunan caminin temizliğini üstlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Piri Reis Öğrenci Yurdu’da kalan öğrenciler,  ‘Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla, kaldıkları yurdun yanında bulunan Sultan Ahmet Camii’nin temizliğini yaptı.
Temizlik çalışmalarına katılan öğrencilerden bazıları elektrik süpürgesi ile halıları süpürdü, diğerleri de ulaşabildikleri tüm noktalardaki toz ve lekeleri temizledi. Titizlikle yapılan temizlikle caminin minberinden, vaaz kürsüsü ve mihrabı başta olmak üzere her alanı gözden geçirildi.
Piri Reis Öğrenci Yurdu’nda manevi rehber olarak görev yapan Muhammed Özcan yaptığı açıklamada, ‘’ Tevbe suresinin 18. ayetinde Rabbimiz ‘Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur’ ayetinin müjdesine nail olma ümidiyle arkadaşlarla birlikte camimizi temizlemeye karar verdik.’’
Cami temizliği ile güzel bir ekip çalışması yaptıklarını ifade eden Özcan ‘Allah'ın evi olan mescidlerin temizliğini arkadaşlarla birlikte gerçekleştirerek, gençlerin sosyal sorumluluk alanlarının gelişmesine, ortak çalışma ruhlarının gelişmesine ve camiye bağlı bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamaya çalıştık.’ dedi.
Yurtta kalan öğrencilerden Osman Can Türkmen, "Amacımız ibadet ettiğimiz caminin temiz olmasını sağlamaktır. Sonuçta bu cami bizim. Arkadaşlarla birlikte camiye katkı sunduğumuz için çok mutluyuz." dedi.
Sultan Ahmet Camisi İmam Hatibi Osman Eşme de gönüllü öğrencilere duyarlıklarından dolayı teşekkür ederek, "Kardeşlerimizin böyle bir organizasyonu yapmalarından çok memnun olduk. Böyle bir çalışma hem camimiz için hem de toplumumuz için son derece önemli. Kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.