Un ve Buğday Fiyatları Uçtu, Karaman'da Fırıncılar Ekmeğe Zam İstiyor

TAKİP ET

10-15 Günde Ekmeğin Çuvalına 100 TL Zam Geldi

Karaman'da un çuvalına gelen zamların ardından ekmeğin fiyatına da zam gelmesi beklendiği öğrenildi. 
Gazetemizin edindiği bilgilere göre, hasat mevsiminin ardından kilosu 2.200 liradan alıcı bulan ekmeklik buğdayın fiyatı girdi maliyetlerinin atmasıyla birlikte 4,000-4.500 liraya kadar yükseldi. Bu yükselişin ardından unun fiyatı da yükselmiş oldu.
Karaman'da 225 liradan satılan un çuvalının fiyatı 10-15 gün içerisinde 100 lira zam gelmesiyle 325'e yükseldiği öğrenildi. 
EKMEĞİN FİYATI ARTABİLİR
Yapılan zamların ardından ekmeğin fiyatının da artması bekleniyor. Fırıncılar girdi maliyetlerinin artması ve ekmeklik una yapılan zamlar sebebiyle Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu’na (Belediye, Tarım İl MD., KTSO ve KESOB Temsilcilerinden oluşuyor) başvuruda bulunarak ekmeğin fiyatının artırılmasını istediler. 
Fırıncılar ise ekmeğin fiyatının 2.50 liradan satılsa bile maliyetini kurtarmayacağını belirttiler. 
ŞUAN 1.75’DEN SATILIYOR 
1 Ekim’de 1.75 TL’ye çıkartılan ancak fırıncıların bir süre daha ekmek fiyatlarını 1 TL gibi fiyatlardan sattığı ve alınan ortak karar ile yaklaşık 1 aydır Karaman’da 200 gram somun ekmek 1.75 liradan satılıyor.
EKMEK FİYATI 2,5 TL’Mİ, 3 TL’Mİ OLACAK?
Bu noktada Karaman’da ekmek fiyatları 2,5 TL’mi, 3 TL’mi olacak, Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonunun kararı merakla bekleniyor.