Un, tahın ve tereyağına zam var, bu yıl tahınlı pideye zam yok

TAKİP ET

Ramazan Ayının vazgeçilmezi, tahinli pide, hem iftarda hem de sahurda vatandaşın sofrasında eksik olmuyor. 

13 Nisan Salı günü mübarek Ramazan ayının ilk orucu ile başlıyor. 12 Nisan Pazartesi günü ilk sahurla birlikte Mübarek Ramazan ayına gireceğiz.  

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sahur ve iftar hazırlıkları devam ediyor.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) aldığı kararla Ramazan Pidesi fiyatları belirlenirken, Karaman Belediyesinin kararı bekleniyor.

RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMESİ TAHINLI

Tahinli pide, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Karaman’da özellikle Ramazan ayında imalatı yapılan tahinli pide Ramazan ayının vazgeçilmezi arasında kendine yer buluyor. 

Kuğulu Park arasında yaklaşık yarım asırdır lezzetli tahinli pidesiyle Karamanlıların sofrasını renklendiren Niğmet Pide Fırınıda Ramazan ayı öncesi çalışmalarını hızlandırdı.

Niğmet Pide Fırını Sahibi Murat Eryiğitoğlu, 365 gün tahınlı pide çıkardıklarını söyledi.

Vatandaşların artık sadece Ramazan ayında değil hergün tahınlı pide tükettiklerini belirten Eryiğitoğlu, Ramazan ayında ise sadece tahınlı pide yaparak müşterilerinin beğenisine sunduklarını aktardı. 

RAMAZAN AYINDA 3 ÇEŞİT TAHINLI PİDE ÇIKIYOR

Eryiğitoğlu, kaliteli ürünler kullanarak yaptıkları Tahınlı Pidenin vatandaşlar tarafından Ramazan ayında yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. 

Gösterilen ilginin en başında usta ile kaliteli malzemenin işlenmesinden lezzetli pide çıkarmaya özen gösterdiklerini dile getiren Eryiğitoğlu, “Ramazan ayında bizim fırında sadece tahinli pide üretmek adet haline geldi. Çünkü kaliteli malzemeleri, tecrübeli ustalarımızın eline sunduğumuzda pidemiz de kaliteli oluyor. Bu şekilde de Ramazan ayı boyunca ilgi görüyor” diye konuştu.

Ramazan ayı haricinde sadece sade tahınlı pide yaptıklarını Ramazan ayında ise iki çeşit daha çıkararak vatandaşlara 3 çeşit tahınlı pide sunduklarını belirterek, “Hergün sade tahınlı pide çıkartıyoruz. Ramazan ayında ise sade, tereyağlı ve cevizli olmak üzere 3 çeşit tahınlı pide çıkartıyoruz. Bu çeşitlerimizde vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor” dedi.

Eryiğitoğlu, un, tahın ve tereyağına ve kullandıkları diğer malzemelere büyük oranda zam geldiğini hatırlattı.

Geçen yıl 9 liraya sattıkları tahınlı pideye zamlara rağmen bu yıl da zam yapmayarak tahınlı pide fiyatlarının 9 liradan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.


















karaman karaman haber tahınlı pide zam karaman tahınlı pide