Uluslararası nitelikli meslek lisesi öğrencilerini bekliyor

TAKİP ET

emizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor

Yeni eğitim öğretim yılında Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi popüler mesleki alanları ile yeni öğrencilerini bekliyor.

Bilişim Teknolojileri, Elektrik elektronik Teknolojileri, Endüstriyel otomasyon Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarından herhangi birinde okumak ve iş sahibi olmak isteyen öğrenciler bu tercih döneminde bu okulu tercih etmeye başladı.

Okulun Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanının Anadolu Teknik Programı nitelikli olup sınav puanı ile öğrenci alırken, dört alanın Anadolu Meslek Programları Karaman’ın her adresinden tercih edilebiliyor.

Anadolu Meslek Programlarında okuyan öğrenciler 12. Sınıfta haftada 3 gün işletmelerde staja giderken mesleği ile ilgili devam etmek isteyen mezun öğrenciler staj yaptığı işletmelerde çalışmaya devam etmekteler.

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri her yıl katıldığı MEB Uluslararası Robot Yarışmalarında;  2018 yılında insansız hava aracı (mini drone) ve insansı robot kategorilerinde üçüncülük elde ederken 2019 yılında insansı hava aracı (mini drone)  kategorisinde hem birinci hem de üçüncü olmuştur. Aynı yarışma kapsamında sıralamalara giren hızlı çizgi izleyen robotları Eylül 2019 da İstanbul’da gerçekleşecek Teknofest yarışmalarına davet edildi. 

Karaman’da 2006 yılında ilk Avrupa Birliği Projesini gerçekleştiren kurum olan okul; şimdiye kadar 220 öğrenciyi ve 92 öğretmeni yurt dışı eğitimi ve staja göndermiştir. 2019 yılında Erasmus+ Mesleki Eğitim ve Öğretim Hareketliliği Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan Türkiye’deki 6 okuldan biri oldu. 2020 yılında 32, 2021 yılında 40 öğrencisini yurt dışı stajına gönderecek olan okul;  hedefini tüm öğrencilerini yurt dışında staja göndermek olarak belirledi.

KOP ve Mevka kalkınma ajanslarının yerel kalkınma projeleri de gerçekleştiren kurum, yurt içinde teknik ve kültürel geziler düzenlemekte ayrıca okul içerisinde ve il genelinde birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapmakta ve yarışmalara katılmaktadır.

Okul ilgili detaylı bilgiye http://tumtal.meb.k12.tr adresinden ve okulun alanları ile bilgiye http://www.alantercihleri.com adresinden ulaşılabilmekte.