Ulaştırma Bakanı yine tarih vermedi

TAKİP ET

Karaismailoğlu: "Konya-Karaman Arasını Faaliyete Almaya Çalışıyoruz, Bitmek Üzere"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-Konya hızlı tren hattı projesi çalışması hakkında bilgi vererek, "Konya-Karaman arasını faaliyete almaya çalışıyoruz, bitmek üzere" dedi.

Karaismailoğlu,  Ankara - Niğde Otoyolu Aksaray Alayhan Gişeleri açılışı ve bir dizi ziyaret için Aksaray’a geldi. 

Aksaray Valiliğini ziyaretinin ardından Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarda bulundu.

BAKAN YİNE TARİH VERMEDİ

2014 yılında yapımına başlanan ve halen tamamlanamayan Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı Projesiyle ilgili Bakan Karaismailoğlu, açılışla ilgili tarih vermeyerek bu kez "Bitmek üzere" ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, açıklamasında şunları aktardı:

"Tabii Aksaraylıların çok merak ettiği en önemli konulardan bir tanesi hızlı tren konusu. Hızlı treni biliyorsunuz Konya-Karaman arasını faaliyete almaya çalışıyoruz, bitmek üzere. Karaman - Ulukışla arasında imalatlar devam ediyor.

Biz de bu aralar Ulukışla - Yenice, buna Aksaray’ı da ekledik. Aksaray - Ulukışla - Yenice olarak bunu dış kredili finansmanla ihale etmek için çabalarımız var. Önemli görüşmelerimiz var, yurtdışından görüşmelerimiz var finans konusunda. Olumlu da ilerliyor.

İnşallah en kısa sürede sonuçlandırıp ihalemizi yapıp hizmete açmak için canla başla çalışıyoruz. 

İnşallah Aksaray’ı Ulukışla’ya bağlayacağız. Ulukışla’ya bağladığımız zaman Karaman, Konya, Ankara, oradan İstanbul, bir taraftan da güneye Mersin’e indiğimizde, Mersin, Adana, Gaziantep hattının da ihalesini yapmıştık. Çalışmalar devam ediyor.

Uzun ve kesintisiz bir ulaşım ağını da Aksaray’a bağlama niyetindeyiz. O doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sonuçlandırıp sizlere de bu müjdeli haberi veririz” "