ULAŞIM MASTER PLANI HAYATA GEÇİYOR

TAKİP ET

*Başkan Çalışkan; 'Ulaşım Master Planı Karaman'ın Ulaşım ve Otopark sorununu da çözecek.'

Karaman’da ulaşım ve otopark çözümüne büyük katkı sağlayacak olan Ulaşım Master Planı hayata geçiyor.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın Raylı Sistem Hizmetinden faydalanması noktasında ilk adımın atıldığını söyledi. Başkan Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın Ulaşım noktasında Master Planı için ihaleye çıkılacağını belirti.
Bu plan dahilinde şehrin tüm ulaşım planlarının da yapılacağını vurgulayan Başkan Çalışkan, plan programı dahilinde kentte Sanayi,  Atatürk Bulvarı, 30 metrelik yol güzergahı,  Üniversite, Otogar ve Sanayi hattına kadar çift hatlı ulaşımın raylı sistem dahilinde yer alacağını söyledi.
    Ayrıca Belediye Hizmet Binası önündeki trafiğin de durdurularak, yol üzerinde de yeni bir düzenlemeye gidileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 
    “Karaman raylı sistemle tanışacak. Bunun için çalışmalarımızı, projelerimizi hassasiyetle takip ediyoruz. Raylı Sistem sayesinde Belediyemiz önündeki yol üzerinde yeni düzenleme yapılacak. Araç geçişi ile ulaşımı arka kısmında yer alan cepheden sağlamış olacağız. 6 ay sonra da yol projesini hizmete dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2017 yılsonuna doğru Raylı Sistem ihalesinin de tamamlanacak. 2018 Yılında da tüm bu hizmetlerin bitirilmesini bekliyoruz. Bu Master Planı Karaman’ın Ulaşım ve Otopark sorununu da çözmüş olacak.”dedi.