Türkmen Takvimi Hazırlandı

TAKİP ET

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Konya ve Karaman yöresinde bulunan Türkmen köylerinden resimlerin ve bilgilerin yer aldığı Türkmen Takvimi hazırlandı.

İçimizi ısıtan ne var bu kerpiç evlerde, bu eski sekmenlerde, bu eski pencerelerde diyerek başlayan Türkmen Takviminin basımı tamamlanarak kısa sürede dağıtımına başlanacak.

Takvimde Konya, Karaman, Çumra, Karapınar, Hotamış'ın namaz vakitleri, fotoğraflarda yer alan şahıslar ve köylerle ilgili kısa bilgiler, atasözleri, kelimeler ve dualar da yer alıyor.

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı Derneği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan Türkmen Takvimi yapraklarının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür edilirken “Hotamış Türkmenleri nin Hotamış Türkmen köylerimizin değişik resimlerinin bulunduğu takvimi hazırlayarak eski tarihimizi büyüklerimizi yâd etmemizi sağlamıştır. Ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin. Yaşayanlarımıza Allah hayırlı ömür nasip etsin inşallah. Çok güzel bir eser Türkmen yöresine kazandırılmıştır. Bu çalışmanın Allah izin verirse her sene tekrar edilmesi derneğimiz aracılığıyla yapılacaktır. Takvimimizin baskısı tamamlandı kısa sürede dağıtımına başlanılacak. Emek veren, destek veren herkese teşekkürler. Daha güzel hizmetlere vesile olmasını dileriz” dendi.