Türkiye'nin kuraklık haritası yayınlandı. Karaman şiddetli kuraklık yaşayan illerin başında

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2022 yılına ait son kuraklık haritasını yayınladı. Yağışların mevsim normallerinin dışında seyretmesi barajlardaki su doluluk oranlarının düşmesi kuraklık riskini gündeme getirdi.

Meteoroloji’nin üç aylık kuraklık haritasına göre Eylül, Ekim ve Kasım aylarında Türkiye’nin farklı bölgelerinde kuraklık yaşanırken, Aralık ayında Karaman şiddetli kuraklık yaşayan illerin başında yer aldı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2022 yılına ait son kuraklık haritalarını yayınladı. Aralık’ta ülkemizin önemli bölümü kuraklık yaşadı. Karaman ise ‘şiddetli kuraklık’ yaşayan illerin başında. Kuraklık devam ederse tehlike büyük. Özellikle tarımsal üretim zora girecek, su Kaynakları azalacak. Rabbim rahmetinden mahrum bırakmasın” dedi.

Marmara Bölgesi'nin bütününde; Ege Bölgesi’nin bazı kıyı ilçeleri hariç kalan kesimlerinde; Akdeniz Bölgesi’nin küçük bir bölümünde, İç Anadolu Bölgesi’nin ortası ile batısında; Karadeniz Bölgesi’nin batı, orta ve doğudaki bazı parçalarında; Doğu Anadolu Bölgesi’nin ortası ile kuzey kesimlerinde; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ise bazı bölümlerinde farklı şiddetlerde kuraklık etkili oldu.

Bu sayılan yerlerden Marmara, Trakya ve İç Anadolu bölgelerinin bazı yerlerindeki kuraklık olağanüstü kuraklık, çok şiddetli kuraklık ve şiddetli kuraklık düzeyinde yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5 Ocak’ta Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bu tablo umut vermiyor” dedi.