Türkiye'de İlk Defa Yapılan 'Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası' Vali Işık'ın Satranç Saatine Basmasıyla Başladı

TAKİP ET

Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık, anneler günü nedeniyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği olan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen "Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası"na katıldılar.

8 Mayıs 2022 tarihinde saat 11.00'da Piri Reis Satranç Salonunda sporcular ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği organizasyon saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Işık ve eşi hanımefendi Işık tarafından annelere özel günlerinde karanfil dağıtılması ve sporculara başarılar dilemleriyle başladı.

Vali Işık’ın satranç saatine basmasıyla ve ilk hamleyi yapmasıyla başlayan heyecan dolu turnuvada sporcu ve aileler kıyasıya mücadeleye başladılar. Turnuvanın başlamasının ardından bir röportaj veren Vali Işık, verdiği röportajında; “Öncelikle bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bildiğiniz üzere bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz annelerimiz ve çocukların hatta anneanne ile torununun bir araya gelmiş olduğu satranç turnuvasını gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız hem satrancı çocuklarımıza sevdirmek hem de anneler gününe özgü olarak böyle bir program yapmayı düşündük. Ben Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve Satranç İl Temsilciliğimize yapmış oldukları çalışmadan ötürü özellikle teşekkür ediyorum” dedi. 
Turnuvada ilk 3 dereceyi elde eden takımların sporcularına madalya verileceği ve ayrıca birinci olan takımın ise Arzum tarafından ödüllendirileceği belirtildi.