Türkiye'de bir İlki Ermenek Gerçekleştiriyor

TAKİP ET

Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor ve Ermenek'in bütün yolları, tarihi ve turistik mekanları sanal ortama aktarılıyor.

ERDOK (Ermenek Doğa Sporları, Eğitim, Kültür ve Turizm Kulübü) tarafından hayata geçirilmeye çalışılan bir proje kapsamında, Ermenek’in ara sokakları ve bağ yolları da olmak üzere, tüm cadde ve sokakları, önemli binaları, turistik ve tarihi alanları Google Street View teknolojisi üzerinden, özel bir kamera ile çekimleri yapılarak sanal ortama aktarılma çalışmaları önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor.

15 gündür deneme çekimleri ve alt yapı eksiklikleri tamamlanan proje, ilk aşamada Ermenek ve yakın çevresini kapsayacak. Yaklaşık 2 ay sürmesi planlanan bu aşama için Ermenekli iş insanları Sonay Gürgen, Faruk Soydemir ve Hıfsı Soydemir ile Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Eyüp Çayır destek sağlıyorlar.

Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alanlardan caddeler boyunca ve önemli binaların içlerinin panoramik görüntülerinin izlenebilmesini sağlayan teknoloji servisine verilen isimdir. Bu projenin tamamlanmasının ardından bütün Ermenek, ülkemizin ve dünyanın her yerinden 360 derecelik açılardan panoramik olarak izlenebilecek.



karaman ermenek erdok google maps google earth google street view