Türk Ocağı'nda Yazarımız O.N.Koçak'tan 'Cumhuriyet ve Laiklik' Söyleşisi

TAKİP ET

Türk Ocağı Karaman Şubesi'nin her Çarşamba düzenlediği 'Söyleşi' programının bu haftaki Konuğu Gazetemiz Yazarı Osman Nuri Koçak oldu.

Yazar Osman Nuri Koçak ‘Cumhuriyet ve Laiklik Konusunda güzel ve akıcı bir dil ile önemli bilgilerini izleyicileri ile paylaştı.
Türk Ocağı Karaman Şube Başkanı Yunus Turan da sosyal medya hesabından söyleşi ile ilgili;
“Bu gece Ocağımızda Osman Nuri Koçak'ın güzel ve akıcı anlatımıyla, hiç duymadığım bir şekilde laikliğin geniş bir perspektiften tanımını ve anlamını dinledim. 
Milli(Ulus) devlet yapısı ve anlayışı, milli kimlik, Osmanlı'nın son dönemi, çöküş nedenleri ve Milli mücadele sonrası ulus devlet anlayışı ile kurulan laik Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını dinledik. 
Atatürk'ün ırki temellere dayanmayan milliyetçilik anlayışının bir gereklilik olduğunu söyledi.
Başka neler söyledi Osman hoca?
"Hükümde şirk"
"Milli devletler devlet otoritesinden başka otorite ile yürütülemez.."
"Aristo bir eserinde atın 28 dişi olduğunu yazmış. Yıllarca herkes buna inanmış. "Aristo dediyse doğrudur" demişler. Hiç kimse atın ağzındaki dişi saymayı düşünmemiş. Yıllar sonra biri akıl edip saydıktan sonra öğrenmişler atın 12 dişi olduğunu..."
Laiklik yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir. Devletin dine müdahale etmemesi de değildir. Bunların hepsinin üstünde, Atatürk'ün 6 ilkesini de kapsayan bir büyük şemsiyedir."
"Biz doğunun yıldızıyız"
"Fikrini özgürce yaşaman için laiklik bir zorunluluktur"
"Atın ağzını açıp sayan insan istiyoruz."
  *
Güzel bir geceydi, dolu ve güzel bir anlatım ve sohbet oldu. 
Öncelikle kıymetli hocam Osman Nuri Koçak'a ve tüm katılanlara teşekkür ederim.” dedi.


karaman türk ocağı