TÜRK EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA

TAKİP ET

TÜRK EĞİTİM SEN; BOP'DAN - BOT 'A SAHİLE,YOLLARA KURBANLAR !'

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı yaptığı açıklamada;

“2 Milyar nüfusa yaklaşan İslam ümmeti olarak ; Hacc ve Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz.Kurbanlık hayvanların yaşı, dişi ,boynuzu ...nasıl olmalı nasıl olmamalı ? Kurban fiyatları ,kurbanlık satış yerleri ,hayvan pazarlarında TV ekranlarına yansıyan görüntüler...
Pazarlıklar, kıyasıya kolları ta omuzlardan koparırcasına çırpa çırpa yapılan pazarlıklar. Bir tarafta da İslam coğrafyasının haritası ve ümmeti üzerine kurulan planlar, pazarlıklar ,pazarlık masaları. C.RİCE , Türkiye dahil 24 İslam ülkesinin sınırlarının, yönetim kadro ve rejimlerinin değiştirileceğini 2003 ‘de söylemişti. Bunun adını da ; Büyük Ortadoğu Projesi diye koyan ABD Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice’ydi ... BOP pazarından ümmetin başına  yağan bombalar..Hem de ilk defa müslümanın üzerinde denenen yeni üretim çeşit çeşit zehirli gazlar ,bombalar, silahlar...Bombaların altında sinek gibi ezilen ümmet ! Tekbir getirerek müslümanın kafasına savrulan kılıçlar...
Bağdat’lar ,Basra’lar harap !... Musul’dan ,Kerkük’ten yine ağıtlar ,feryat figanlar ,ne Şam  ne Halep kalmış...Mısır Yemen, Sudan içmen ,Libya,Doğu Türkistan Arakan,Filistin ...  sana çok mu  Irak ey ümmet ?
BOP’tan sonra BOT’a bindirilmiş , milyonlarca müslüman  Haçlı ülkelerine doğru havadan, karadan, denizden, yollara düşmüş ... Ne yazık ki ; Haçlı ülkelerinde aranılan  son çare  hayatta kalma mücadelesi ve umudu ! Tel örgüler önünde  ,tren isyasyonlarında ,gümrük kapılarında,  limanlarda ,yollarda   aç sefil bekleyişler.
Bir zamanlar mazlumlar müslümanlara sığınıyordu ! Şimdi sığıntı yapılmış müslümanlar.Hem de hangi kapılara ?
Allah ,İnsanoğlunu  izzet , şeref ve  haysiyetli olarak yarattı.Hür olarak ve sadece kendine kulluk etsin diye yarattı.İnsanı  her türlü tehlike ,tehdit ,korkudan emin  ve huzur içinde yaşamak için Kur’anı rehber olarak vahyetti. Hayat kitabımız Kur’an ,Kur’an ‘a inananların ve  insanlığın  emniyeti ve iki cihan saadeti  için indirildi. 
Bu gün için ne yazık ki mümin de , müminin beldeleri de; huzur, barış, refah, adalet, kardeşlik, emniyet ve yaşanılır olmaktan çıkmak üzeredir. 
Bundan da mı utanıp ,irkilip  kendimize gelmeyeceğiz ?
BOP’tan BOT’a bottan sahillere vurmuş binlerce ceset !
Aslında ; sahile vuran cesetler “meyyit”  değil  , harabeye viraneye dönmüş evler  değildir ! Bütün bunlara kör ,sağır, dilsiz, elsiz , ruhsuz kalmış bizleriz. Kuruşa, metaya ,mevki makama,vicdanını satmış ,kalpleri mühürlenmiş ,gözlerine perde inmiş, sağır,dilsiz şeytanlardır, meyyit ve ceset.
Kaç bayramdır müslüman çocuklar baba evlerinde ,kendi yataklarında doğmuyor.Kaç bayramdır yüzmilyonlarca müslüman kendi ev , köy, şehir ve ülkelerinde bayram yapamıyor ?
Hacc’ın temel esasları : ihram , tavaf ve vakfe ne anlam ifade ediyor ? 
Hacc’a gitmeyi ,kurban kesmeyi ya ne zannediyoruz ?
“Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır.O’na ancak sizin takvanız ulaşır...”
“Muhakkak ki Allah , iman edenleri  müdafa eder.Muhakkak ki Allah,  hain ve nankörleri asla sevmez.” Hacc Suresi.37-38.
Başta ; şehit ve gazilerimizin ana - baba , eş  çocuk ve yakınlarının ,Karaman ‘lı hemşehrilerimizin , Türk Milletinin ve İslam dünyasının Kurban Bayramını kutluyoruz.Yüce Allah’tan bizleri ,  gerçek bayram tadında bayramlara  kavuşturmasını diliyoruz.”dedi.