TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI HOTAMIŞLI; "OKUL TABELASI DEĞİŞTİRMEKLE EĞİTİMDE BAŞARILI OLUNMAZ"

TAKİP ET

 Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Türk Eğitim Sen yeni yönetimi ile birlikte Kamu-Sen Şube Başkanlarının da katıldığı kahvaltılı bir Basın toplantısı düzenledi.

30 Aralık 2017 Cumartesi günü düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Hotamışlı; “12 Kasım’da yaptığımız Kongre ile yeni yönetimimiz ile tanışmak ve bu arada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü siz Basın Mensupları ile birlikte bugünden kutlamak için buradayız.
    Basınımız, özellikle de her türlü olumsuzluklara karşı başarılı çalışmalar yapan mahalli basınımızın desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.
    Her 24 Kasım Öğretmenler Gününde Türk Eğitim-Sen Eğitim sistemimiz ve sorunları ile ilgili bir Anket düzenleyoruz. Anket sonuçlarına pek girmeyeceğim ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da ‘Eğitimde başarılı olamadık’ söylemi bizim anket sonuçlarının da haklılığını ortaya koyuyor.
    Karaman’daki Eğitim konusuna gelirsek, Karaman Eğitimde özellikle alt yapı olarak diğer İllere oranla çok iyi durumdadır. Üniversitemizde de fiziki altyapı ve Akademik kadro yönünden gelişmekte olduğunu görüyoruz. 
    Ancak 2010 Yılında Eğitimde Türkiye 1.si olan Karaman’ın bugün maalesef durumu hiç de iç açıcı değil. Karaman’da 2010’daki kadroların hepsi tasfiye edilmiş ve kimse kalmamış, pek çok eğitimci Karaman’dan ayrılmıştır. Yani Karaman’da bir beyin göçü yaşanmıştır. O zaman nerede hata yaptık sorusuna dikkat çekmek isterim, zira bu memleket ve bu çocuklar bizim.
    Eğitimde sürekliliğe önem vermemiz gerekiyor. Hükümetlere ve Bakanlara göre Eğitim Sistemi değişmemeli diyoruz.
    Devlet her şeye hakim olmalıdır. Ancak Milli Eğitimde bazı dernek ve vakıflar gibi yapılanmalara çeşitli imkanlar verilidğini görüyoruz. FETÖ olayına karşı çıktığımız gibi bu konuya da karşıyız. Devletin memuru varken bu tür olayların yanlış olduğunu söylüyoruz.
    Mesleki Eğitime önem verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak 40 öğrenci için koca bir okul İmam Hatip olarak tahsis edilirken, bazı okullarımızda öğrencilerimiz bodrum katlarında sıkışık bir durumda eğitim görmekteler. Okul tabelası değiştirmekle eğitimde başarılı olunmaz.
    Bakın geçen yıl 120 öğrenci alınan Sağlık Meslek Lisesine bu yıl 60 öğrenci alındı.
    Yönetici atamalarında mülakatla değil sınavla atama yapılmalı.
    Karaman’da Eğitimde eski başarılı günlere dönülmesi için biz üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.
    2018 Yılının daha güzel günler getirmesini, Eğitim camiasına hayırlar getirmesini, savaşların olmadığı dünyada barışın olması dileklerimizle yeni yılınızı kutluyoruz. dedi.