Türk Dil Bayramı Kutlanıyor Mu?

TAKİP ET

2 Yıl Pandemi Nedeni ile Yapılmayan, Geçen Yıl Kısmen yapılan 'Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri' bu yıl 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri nedeni ile yapılıp yapılmayacağı hala bir muamma.

Etkinlikler için en az 6 ay öncesinden yapılan toplantılar, istişareler bu yıl yapılmazken, seçimlerin de 14 Mayıs’a çekilmesi ile kaderi hakkında hiç kimseden ses çıkmıyor.
Seçimler olsa da bir hafta öncesi veya bir hafta 15 gün sonrasına bir etkinlik programı yapılabilirdi ancak bu konuda kimseden ses seda çıkmıyor.
Özellikle Valilik, Belediye ve Üniversite’nin görev sorumluluğundaki bu Karaman adına önem arz eden konuda bu yıl kimseden bir açıklama yapılmaması dikkat çekerken, bu kurumların dışında diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından da bir çalışma/hazırlık duyulmadı.
Edindiğimiz bilgilere göre; Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program hazırlığı yapıldığı hatta bazı programların 3 Mayıs itibarı ile başlatıldığı öğrenilirken hiçbir bilgilendirmenin yapılmaması garip karşılandı.
Vatandaşlarda ‘Bir Proğram yapılıyor ve başladı ise kim ve nerede ne yapılıyor?’ sorusuna cevap arıyor.

Karaman Türk Dil Bayramı Dil Bayramı