Tümene; "Tarım Kent Modelimiz İle Tarımsal Üretimi Teşvik Edecek; Üretim, İstihdam, Yerleşim Ve Konut Projeleri Geliştireceğiz"

TAKİP ET

İyi Parti Karaman Belediye Başkan adayı Nihal Tümene, ‘Tarım Kent Modeli’ projesi ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle dedi; “İYİ Parti tarafından tarımsal potansiyeli olan kentlerimiz için öngörülmüş olan “Tarım Kent Modeli” Karamanımız için de kalkınmaya ivme katacak bir projedir. Bu kapsamda, Karamanımız için sürdürülebilir kentsel kalkınma stratejileri oluşturacağız. Bu sayede, şehrimizdeki sosyal hayatın, kültürün, tarihsel mirasın, bilginin ve mekânın yeniden üretilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda, doğal, beşerî ve teknolojik tüm kaynakları; akılcı, kapsayıcı, insan merkezli şekilde; kentin önceliklerine göre, harekete geçireceğiz. 
Üretimin ve istihdamın, temel aktörü olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin değişen ekonomik koşullara, uyum sağlaması ve rekabet gücünün, artırılması amacıyla işletme destek programları başlatacağız. Bu programlar kapsamında KOBİ’lerimize, kurumsallaşma, Ar-Ge ve inovasyon destekleriyle beraber nitelikli işgücüne ve bilgiye erişim konusunda, destekler sağlayacağız. Şehrimizdeki girişimcilik kültürünü geliştirecek, girişimcilerimizin potansiyelini açığa çıkaracağız. Kent İnovasyon ve Girişimcilik Merkezleri kurarak, vatandaşlarımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti vereceğiz. Tarımda teknolojik yeniliklerin gittikçe önem kazandığı günümüzde, 20 dekar ve altında araziye sahip çiftçimizin de bu yeniliklerden faydalanabilmesi adına drone desteği sağlayacağız. Seçilecek pilot bölgelerden başlanarak çiftçilerimizin ilaçlama ve gübreleme işlemleri, Belediye ekiplerince kullanılacak drone ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Projeyle hem çiftçimizin giderleri azalacak hem de ürün kaybının önüne geçilecektir. Karamanımızda tarım sektörü, sanayii de destekleyen başlıca sektör olduğundan güncel teknolojiden istifade edebilmesi için Belediye olarak gereken desteği sağlayacağız. 
Yerel iş birliklerinin ve koordinasyonun artırılması, ortak kararların alınması ve karşılıklı güven ortamının tesis edilmesi amacıyla; ilgili STK’lar, başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla ilişkileri, sürekli hale getireceğiz. Şehir ekonomilerinin, istihdam ihtiyacını karşılamak için iş gücünün niteliğini ve girişimcilik potansiyelini artıracak; mesleki eğitim ve beceri kazandırma programları düzenleyeceğiz. Bu programları; üniversiteler, iş dünyası ve tüm ilgili kurumlarla, iş birliği içerisinde tasarlayacak ve yürüteceğiz. Şehrimizde, istihdam imkânı ve sektörel çeşitlilik sağlayan, tüm yatırım ve iktisadi faaliyetleri, her aşamada destekleyip, teşvik edeceğiz. Özellikle kadınların, ekonomik hayata etkin katılımını arttırmak üzere, işveren ve iş arayan insanlarımız arasında, köprü olacak, istihdam ofisleri oluşturacağız.  
Yerel kalkınma ve istihdam için vazgeçilmez gördüğümüz, tarım ve hayvancılıkta verimliliğin sağlanması; katma değerin ve rekabet gücünün artırılması, modern teknoloji imkânlarının yaygınlaştırılması ve ürün bilinirliğinin geliştirilmesi konularında da aktif çalışmalar yürüteceğiz. Bu çerçevede öncelikle; “Tarım Kent Modelimizi” hayata geçireceğiz. Tarım Kent Modelimiz ile tarımsal üretimi teşvik edecek; üretim, istihdam, yerleşim ve konut projeleri geliştireceğiz. Böylelikle, Karamanımızın tarımsal faaliyetlere uygun bir bölge olması avantajı ile kamusal üretim sahaları oluşturacağız. Bu sahalarda elde edilecek ürünleri; piyasa koşulları içerisinde, rekabetçi duruma getireceğiz. Bu sayede, aynı zamanda; Vatandaşlarımızın, çeşitli tarım ürünlerine, ucuza ulaşabilmesini sağlarken ortaya çıkan üretim modeliyle de istihdamın artırılmasına ve yerel ekonominin güçlenmesine, katkı sağlanmış olacağız. 
İYİ Belediyecilikle birlikte, Karamanlı vatandaşımız sonuna kadar hak ettiği, mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir şehre kavuşacak!”
 

Karaman İYİ Parti