Tümene; "Karaman Mecbur Değilsin! Artık 3.Yol Var"

TAKİP ET

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan adayı Nihal Tümene yaptığı açıklamasında şöyle dedi;

“31 Mart seçimlerinde Karaman’ın makûs talihini yenmek için baretimizi taktık yola çıktık.

            35 yıl önce il olan şehrimiz liyakatsiz yöneticilerin elinde kalmış; planlı büyüyememiş, sorunlar görmezden gelinerek ötelenmiş, ertelenen her sorun kangren haline gelmiş, günlük küçük kazanımlarla şehir yönetilmeye çalışılmış, birileri kazanmış Karaman’a kaybettirilmiştir. Karaman’dan sonra il olan şehirler birer birer bizi birçok alanda geçmiş gitmişlerdir.

Seçime 20 gün kala gördüğümüz şudur: Birileri 22 yıldır hükümet olmamışlar; 15 yıl biri, 5 yıl diğeri olmak üzere toplamda 20 yıldır belediyeyi yönetmemişler gibi birbirleri ile bilek güreşine girdiler. İstiyorlar ki yine Karaman kaybetsin, ama onlar kazansın. Hayır! Bu defa öyle olmayacak Karaman kazanacak, siz kaybedeceksiniz. Zira Karaman’ın önünde 3. bir yol var. Bu yol Karaman’ı modern, yaşanabilir, ulaşılabilir, canlı bir şehir yapacak olan yoldur. Bu yol 3. yoldur, milletimizin yoludur.

İyi kadrolar ehil kadrolardır, liyakatli kadrolardır. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak Karaman Belediyemizden emekli olduktan sonra şehrimizin sorunlarını tespit ettik, yıllardır ödevimize çok iyi çalıştık ve Karaman’ı yönetmeye talip olduk. Allah hemşerilerimize karşı bizi mahcup etmesin.

Trafikten toplu taşımaya, kanalizasyondan içme suyuna, yeşil alandan imara, plansız kentleşmeden kentsel dönüşüme, eğitimden turizme tüm sorunlara karşı eylem planlarımız hazırdır. Halkına sunduğu ekmeği başka bir ilden getirerek büyük belediye olunmaz, açık pazar yerleri ile pazar esnafını kışın soğuğa, yağmura kara, yazın sıcağa mahkûm ederek esnaf dostu olunmaz, üniversite öğrencilerinin şehir merkezinden yurtlarına, yurtlarından okullarına erişmesini kolaylaştırmadan eğitimci bir şehir olunmaz. Müze çeşidini artırmadan, tanıtım faaliyetlerine yönelmeden turizmci şehir olunmaz. Ağaçsız parklar yaparak insanlara konfor yaratılmaz, sürekli kaldırım değiştirerek, yanlış istihdam uygulamaları ile belediyenin dağları aşan borçları ödenmez.

Genç nüfusun yoğun, enerjisi yüksek şehrimizde çocuklardan emeklilere, işçilerden esnafımıza, kadınlardan engellilerimize, çiftçimizden memurlarımıza, temel eğitimden yükseköğretime, sanattan spora kadar tüm tarafların yıllardır bekleyen taleplerini en hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir politikalar ile birimlerimiz aktif şekilde çalışacak, Karaman Belediyesinde liyakati öne çıkaracağız. Gençlerimiz yine önceliğiz olacak. Belediye başkanı olduğumuzda başkan yardımcılarımızdan birisi ehil genç bir kardeşimiz olacak.

 Seçimden seçime halkın arasına karışan bir belediye başkanı olmayacağız. Karaman Belediyesini makam odalarında değil halkımızın içinde gönül gönüle yöneteceğiz. Belediyeye ait ne kadar makam aracı varsa satacak, kiralama sözleşmelerini iptal edeceğiz. Toplu taşıma, iş ve hizmet araçlarını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Karaman Belediyemizin her kuruşunu vatandaşımıza harcayacağız. 1 Nisan itibariyle işimize başlayacak, 5 yıl boyunca baretimizi başımızdan çıkarmayacağız.

İyi Belediyeciliği Karaman ile Türkiye ile tanıştıracağız.

Karaman!

31 Martta 1’i geç 2’ye  ’i   vur!”

Nihal Tümene Karaman