Tren raylarını çalan şüphelilerden ikisi tutuklandı

TAKİP ET

Yapımı devam eden Karaman-Ulukışla hızlı tren demiryolu hattındaki rayları çalan ve adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Sudurağı beldesinde yapımı devam eden Karaman-Ulukışla hızlı tren demir yolu hattında tren raylarının çalınmasıyla ilgili Karaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler çalışma başlattı.
Çalışmalar kapsamında kamera incelemeleri ve MOBESE sorgulamaları sonucu plakası tespit edilemeyen beyaz renkli kamyonetin olay bölgesi çevresinde hareketinin bulunduğunun tespit edilmesi üzerine ekipler plakası bilinmeyen kamyonetin plaka tespitinin yapılması amacıyla 10 gün süreyle Ereğli-Ayrancı, Ayrancı-Karaman PTS sistemi arasında geçiş yapan yaklaşık 2 bin araba ve 500 saatlik kamera incelemesi sonucu şüpheli aracın plakasına ulaştı.
06 plakalı Mitsubishi marka kamyonetin hırsızlık olayında kullanıldığının belirlenmesi üzerine PTS sistemine ve kameralara yakalanmamak için şüpheli aracın plakasını çuvalla kapattığı tespit edildi. Jandarma söz konusu aracın sahibine ulaşarak sorguya aldı. Şahsın alınan ifadesinde hırsızlık olayını A.D. (27), V.D. (26), S.C. (40) ve M.C. (23) isimli şüphelilerin gerçekleştirdikleri ve çaldıkları rayları hurdacıya sattıkları tespit edildi.
Şüpheliler yapılan operasyonla yakalanarak Jandarma Komutanlığına götürüldü.
İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.C. ve S.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.