TRANSANATOLİA YARIŞÇILARI KARAMAN'DAN GEÇTİ

TAKİP ET

Bu sene sekizinci defa düzenlen Transanatolia Rally Raid, ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş tarihi bir çok bölgesini ziyaret eden parkuruyla, katılımcılarına tarih, kültür ve doğayı yarışarak keşfetme imkanı sağlıyor.  Yerli ve yabancı yarış pilotlarına da bol çekişmeli bir mücadele sunan Transanatolia Rally Raid, Toroslar’daki parkur için geldikleri Karaman’da bir gece konakladılar.

İzmir Gündoğdu Meydan'ından seramonik start ile 4 Ağustosta başlayan 8.Transanatolia Rally Raid, Simav Gölcük Yaylası Kütahya'ya doğru ilerleyerek Frig Vadisi, Gerdekkaya, Pessinos ve Gordion Antik Kentleri üzerinden Haymana'ya ulaşacak. Tuz Gölü üzerinden devam edecek olan Rally Raid, Güzelyurt Yüksek Kilise, Soğanlı Vadisi ile yoluna devam edip Türkiye'nin Alpleri sayılan Aladağlar, Bolkar Dağları üzerinden isitikameti Konya ve Karaman'a çevirip Beyşehir Gölü üzerinden güneye doğru inmeye devam edecek. Köprülü Kanyon, Salda Gölü, Pamukkale'yi geçtikten sonra 11 Ağustos’ta Efes Örenyeri'nde yarış tamamlanacak. Sporcular yarışın son durağı Efes Örenyeri’ne ulaştıklarında 2 bin 850 kilometre yol kat etmiş olacaklar.

Yarışın 5’inci gününde Nevşehir istikametinden Karaman’a gelen yarışçılar, yarışa Toroslar’dan devam etmek üzere bir gece Karaman’da konakladılar. Grant Karaman Otel’in otoparkında araçları için çadır açan sporcular, araç bakımlarını yaptı.

TÜRSAB, İzfaş, Mitsubishi, BF Goodrich, Sport Point Extreme (SPX), KTM, Anlas, MüzeKart ve MuseumPass'in desteklediği Transanatolia; motosiklet, 4×4 araba, ATV ve kamyon kategorilerindeki araçların katılımı ile gerçekleşen RallyRaid'de bu yıl İngiltere, İspanya, İtalya, Holllanda ve ülkemiz sporcuları yer alıyor.