TÖRENLE AÇILDI

TAKİP ET

Karaman Belediyesi Kent Konseyi tarafından Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÖNÜL GÖZÜ ENGELLİ VE EMEKLİ DİNLENME EVİ AÇILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Koyunlu Park içerisinde engelliler ve emekliler için düzenlenen dinlenme evi açıldı.
Açılışa Karaman AK Parti Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, engelliler ve aileleri katıldı.
Belediye Başkanı Çalışkan, yaptığı konuşmada, engellilere ne gerekiyorsa belediye olarak sağlayacaklarını söyledi.
Çalışkan, “Engelli fiziksel bedensel herkes bundan bahsediyor ama nice akıllı insanlarında engelli olduğunu düşünüyorum. Önemli olan engel zihinlerdedir. Şehir dolaştığınız zaman ben şunu görüyorum kendisince çok akıllı geçinen ama ülkeye de engel olan bir sürü insanlar var. Biz aslında birlikte yaşamayı da öğreniyoruz. Önemli olan birbirimize temas etmek kavuşmak birbirimizle ilişkilerimizi güçlendirmek yardım etmek. Engelli diye bakmamalıyız engelliler diye sınırlandırmamalıyız. Hayatın bütün evresinde hepimizin de birer engel olduğunu düşünmek gerekiyor” diye konuştu.
 “GÜZEL ÖRNEK BİR PROJEMİZ VAR”
Engellilerle ilgili projelerden bahseden Çalışkan, şöyle konuştu:
“Engelli kardeşlerimizle ilgili güzel örnek bir projemiz var. Engelli çocuklarımızı bırakıp ailelerin rahatlıkla işlerini yapabilecekleri kendilerine zaman ayırabilecekleri bir ortamı da önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili proje çalışmasına başladık. Engelli kardeşlerimizin bir yerden bir yere transferi noktasında ya da sağlık hizmeti noktasında araçla ilgili bu yıl başı itibariyle devlet malzeme ofisinden bununla ilgili aracı da alacağız. Kardeşlerimizi artık çok rahat bir şekilde taşıyacağız.”
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından dinlenme evi hizmete girdi.