TOPRAK ANALİZİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

TAKİP ET

Çiftçiler için mazot, gübre ve toprak tahlili desteklemeleri başvuru sürelerinin 30 Ekim 2015'e kadar uzatıldığını bildirildi.

Karaman İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden yapınla açıklamaya göre;
Toprak Analizi başvuru süresi 30.10.2015 tarihine kadar uzatılmış olup, Bitkisel Üretimi Destekleme Ödemesi  Yapılmasına Dair Tebliğ 11.09.2015 tarih ve  2015/40 Karar no ile Resmi Gazete'de yayımlananarak yürürlüğe girmiştir.”denildi.
Destek ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, belirtilen süre içerisinde ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor. Çiftçilere üretim yılı içerisinde, tarımsal üretimde bulunulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’nde kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. 
Ayrıca bu süre uzatımı, toprak analizi formlarını zamanında ilçe müdürlüklerine getiremeyen ve herhangi bir nedenle eksik ödeme alan çiftçilerin de mağduriyetini gidermiş olacak. Laboratuvar analiz işlemleri bir hafta sürdüğünden dolayı çiftçilerin, olası bir sıkışıklıkla karşı karşıya kalmamaları adına son günü beklemeden toprak analizlerini yaptırmaları istendi.