TOKTAY, 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ BUNU HAK ETMİYOR'

TAKİP ET

KTSO BAŞKANI TOKTAY ABD'NİN KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ BUNU HAK ETMİYOR'

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasını değerlendirdi.
    Karaman iş dünyasının devletinin her zaman yanında olacağına vurgu yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman, Konya, Aksaray ve Afyonkarahisar iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu.
    Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay da ABD'nin kararına tepki göstererek, "Haksız bir uygulama. Türkiye Cumhuriyeti bunu hak etmiyor. Onaylanır bir tarafı yok." değerlendirmesinde bulundu.
    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka da Türkiye'nin, şerefli ve güçlü bir ülke olarak, ABD'nin vize başvurularını askıya almasına karşılık verdiğini söyledi.
    Okka, Türkiye ile ABD arasındaki yaşananların ekonomiye yansımalarının olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
    “Türkiye gibi ihracatını sürekli geliştiren ve hedeflerini yüksek tutan bir ülke için ABD, çok değerli bir pazar konumunda yer almaktadır. Geçen yıl en çok ihracat yaptığımız 5'inci ülke olan ABD ile ikili ticaret hacmimiz 17,5 milyar dolara kadar yükselmişti. Bu çerçevede Amerika ile olan ticari ilişkilerimizi rasyonel bir şekilde sürdürmemiz ve daha ileri seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu nedenle iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin temennisi, bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve iş birliğine asgari düzeyde etki etmesidir.” dedi.