TOKİ Üniversite Konutlarında Hak Sahipleri Mağdur Edilmeyecek

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) arazisi içerisinde yapımına başlanan, ancak büyük tepkilere neden olduktan sonra iptal edilen Toplu Konut Projesiyle ilgili yeni bir adım atıldı.
KMÜ tarafından Hazine'ye, oradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilen, Bakanlığın da Toplu Konut yapımı için TOKİ'ye devredilen arazide, Bakanlığın yetki ve onayı ile başlanan Toplu Konut yapımı Karaman'da her kesimden gelen tepkiler üzerine TOKİ tarafından 9 Mart tarihinde iptal edilmişti.
Projeyle ilgili yeni bir adım atıldı. Proje Kampüs Sahası dışında yeni yerinde devam edecek. 
Projede üniversitedeki akademisyen ve üniversite personeli olma özel şartıyla 315 kişi ev sahibi olacak ve hak sahipleri de mağdur edilmeyecek.
Belediye Meclis Üyesi Ayhan Şancı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TOKİ Üniversite Konutları projesi; yer değişikliğiyle aynı projeyle ve ilk ihaleye çıkış şartlarıyla Üniversite Kampüs Sahası dışında yeni yerinde devam edecektir.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizde Akademisyen ve üniversite personeli olma özel şartıyla 315 kişi ev sahibi olacak ve hak sahipleri mağdur edilmeyecektir" dedi.