TOKİ'de Skandal İddia

TAKİP ET

Karaman Kırbağı 4. TOKİ konutlarında yaşayan skandal iddiası akıllara durgunluk verdi.

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yürütülen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi tarafından yapılan 4. TOKİ konutları büyük bir skandal iddiası ile çalkalanıyor. 

4 TOKİ’de vatandaşlar doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini öne sürerek geçtiğimiz yıl Aralık ayında eylem yapmıştı. TOKİ sakinlerinin eyleme ile birlikte doğal gaz faturaları bir miktar da düşmüştü. 

Düşen doğalgaz faturalarını altından büyük bir skandal iddiası ortaya atıldı. 4. TOKİ’de faturaların yüksek geldiği 15 blokta doğalgaz sayaçlarına müdahale edilerek doğalgaz tüketim bedelinin düşürüldüğü iddia edildi. 

Enerya Gaz tarafından durumun fark edilmesiyle birlikte sayaçlar sökülerek üretici firmaya gönderildiği ve Üretici firma 15 sayaç üzerinde yaptığı incelemede belli düzeneklerle gaz tüketim metreküpünün düşürüldüğünün tespit edildiği iddia edildi. 

Böylece yüksek gelen faturalar bir nebze de olsa düşürülmüştü. Ancak Enerya Gaz tarafından yeni sayaçlar takıldı. Sayaçların bedeli olan 26 bin liralık fatura 4. TOKİ site yönetimine gönderildiği ve sayaçlara yapılan müdahale sonunda ödenmeyen miktarı da bloklara tekrar faturalandıracağı iddiası da vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Konunun yetkililer tarafından net bir şekilde açıklanması istenirken, olayla ilgili önümüzdeki günlerde gelişmeler olması bekleniyor.