TOKİ'DE DOLMUŞ MAĞDURİYETİ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

TAKİP ET

Karaman'da Kırbağı Mahallesindeki TOKİ İşçi Konutlarında oturan vatandaşların dolmuş mağduriyeti gün geçtikçe büyüyor.  

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile Emekli ve İşçi Grubu konut projesi kapsamında yapılan 998 konutun hak sahiplerine teslimatı yapıldı. Yaşam alanının yeni yapılmasından dolayı birçok eksiklikler oluşurken, vatandaşların yoğun talepleri üzerine bazı mağduriyetler yetkililer tarafından ortadan kaldırılmaya başlandı. Yaklaşık 600 ailenin oturduğu bölge de ulaşım sorunu bir türlü tamamen çözülemedi.

‘’Ulaşım Sorunu Bitmiyor’’

Yeni yapılan TOKİ İşçi Konutlarında oturan vatandaşların bir büyük sorunu da ulaşım oldu. Yol ve toplu taşıma aracı talebinde bulunan TOKİ sakinleri az da olsa bir neticeye ulaştı. Talepler üzerine Karaman Belediyesi tarafından yol düzenlemesi ve belediye otobüslerinin TOKİ İşçi Konutları’na girmesiyle ulaşım sorunu kısmen aşıldı. Fakat vatandaşların dolmuş ile gitmesi gerektiği yerler için uzun bir yol kat etmesi gerekiyor. Dolmuşa binmek isteyen vatandaşların 3. TOKİ civarına kadar yürümesi, ulaşımında büyük bir sorun haline geldi. Bunun üzerine vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve dolmuşçuların Kırbağı Mahallesindeki TOKİ İşçi Konutlarına ulaşım sağlaması için Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası, Karaman Belediyesine talepte bulundu.

‘’Şoförler ve Otomobilciler Odası Belediyeden Talep Etti’’

Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan konuya ilgili yapılan açıklamada, “Karaman’da yeni yapılmış olan Kırbağı Mahallesindeki TOKİ İşçi Konutlarında oturan vatandaşlarımız mağdur olduğu gözlenmektedir. Karaman’da faaliyet gösteren dolmuş hattı kooperatif başkanları da bu konuya ilişkin ortak bir karar aldılar. TOKİ İşçi Konutlarında oturan vatandaşların şehir merkezine, daha hızlı bir şekilde gelebilmeleri için dolmuş hatlarımıza Kırbağı’ndaki TOKİ evlerinin oraya hat açılması Karaman Belediyesinden talep edilmiştir.’’ denildi.

‘’TOKİ İşçi Konutlarından Dolmuşların Geçmesi Mümkün Değildir’’

Belediye yetkilileri ise Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın talebine “1-6 no’lu, 3 no’lu, 4-5 no’lu dolmuş durakları tarafından Karaman Belediyesi aleyhine açılan 6 dava, danıştay nezdinde temyiz aşamasında bulunuyor. Bu davalar sonuçlanıncaya kadar dolmuş duraklarının ortak talepleri olan mevcut hatlarının Kırbağı’ndaki TOKİ İşçi Konutlarına kadar uzatılması mümkün değildir.” şeklinde yanıt verdi.

Dolmuş hatlarının geçmediği TOKİ İşçi konutlarına saat 22.00’dan sonra otobüs seferinin olmaması vatandaşın mağduriyetini kat kat artırıyor.