TMO'dan yerinde bir hamle

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, “Karaman Ziraat Odası olarak Çiftçilerimizin ürününü değeriyle satması için yakın takip ettiğimiz hasat dönemi devam ediyor.

Üreticilerimizden Aldığımız bilgiler ve saha incelemelerimize göre Karaman’daki mısır ekim alanlarının henüz ancak %40-50 civarında Mısır’ın biçildiğini yaklaşık 280-300 bin ton civar hasat edilmeyen ürünün olduğunu tahmin ediyoruz.

Fakat nem oranları çoğu yerde %20-18 altına düşmüş durumda. Piyasa fiyatlarının TMO'nun altında seyretmesi nedeni ile TMO önünde ve TMO adına alım yapan lisanslı depoların önünde yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl Karamanda 600 bin ton civarı mısır rekoltesi beklentimiz var TMO'nun ilimizde depo kapasitesinde mutlaka artışa gitmesi gerekiyor.

Dün itibarı ile yapılan yerinde bir hamle ile TMO, bugün üreticiden satın aldığı mısırı Ocak 2020'den itibaren 1,250 TL/Ton fiyatla iç piyasaya satışa sunmayı açıklaması Hasatın devam ettiği bu günlerde ihtiyaçlarını henüz piyasadan karşılamamış olan sektörel kullanıcıların, hasat sezonunda ihtiyaçlarını üreticilerden temin yoluna gitmeleri dengeli piyasa oluşumu ve fiyatların aşağı gitmemesi için önem arz etmektedir.

TMO bu hamlesi Hasatın devam ettiği bu günlerde kullanıcıların ihtiyaçlarını piyasadan karşılamaları açısından olumlu bir hamle olacağı ve üreticimize ürününü değeriyle satacağı kanaatindeyiz” dedi.