TİCARET ODASI; "KARAMAN TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLACAK"

TAKİP ET

Karaman'da son yıllarda hizmet sektörüne önem verildiğine dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İl ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan çalışmaların hız kazanacağını umduklarını belirtti.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak İl ekonomisini çeşitlendirme konusunda yönlendirici olmak zorunda olduklarının bilincinde olduklarını ifade eden KTSO Başkanı Mustafa Toktay, bu amaçla her aşamada hazırlanan projelerin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Karaman Ticaret Odası Başkanlığı, Enerji piyasası denetleme kurulunun Karaman’ın enerji haritasında da birinci sıralarda yer aldığına işaret ederek;

“Karaman Türkiye’nin güneşlenme süresi en uzun olan illerdendir. Enerji piyasası denetleme kurulunun enerji haritasında da birinci sıralarda yer alıyor. Yenilebilir enerji üretiminde sanırım önümüzdeki yıllarda Karaman Türkiye birincisi olacak.

Karaman tüm bu artıları yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmiş olacak ki General Elektrik Gama Holding ortaklığı ile 2015’de tamamlanması beklenen Güneş santrali ile büyük bir yatırım yapılmaktadır. 900 milyon dolarlık yatırımla 570 megavat gücündeki doğalgaz santralinin GE Flex Efficeny 50 teknolojisi ile kurulacak olan rüzgar ve enerji entegrasyonu ile birlikte yüzde 70 verimlilikte yani dünyanın en yüksek verimlilik oranı ile yenilebilir kaynaklı kombine çevirim enerji santrali olacaktır.”dedi.

Öye yandan Uluslar arası kabul görmüş araştırma şirketlerinin yaptığı araştırma sonuçları da hatırlatan Başkan Toktay,  Karaman 2011 yılından bu yana kredi riskinin en düşük olduğu iller içinde ilk sıralarda yer almaktadır.  Bu durum ilde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için büyük bir güven unsurudur.”dedi.