TFF, Ahmet Karademir'e Yapılanı Görmezden Geldi

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1 biten maçın ardından, ev sahibi kulübün başkanı Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklaması, yöneticilerin ise tekmelemesi nedeniyle ligleri süresiz erteleme kararı almış, ancak bu karar iki gün sonra bir hafta ertelemeye dönmüş, liglerin 19 Aralık'ta yeniden başlatılacağı duyurulmuştu.

Bu maçta yaşananlardan dolayı Pofesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda gerekli kararların alınacağı açıklanmıştı. PFDK 14 Aralık Perşembe günü alınan kararları açıkladı.  Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı ve tekme atan yöneticileri ömür boyu futboldan men etti. Ankaragücü'ne ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verdi.

Ancak skandal karara imza atan PFDK, GMG Kastamonuspor başkanı Enes Ege Aygün'ün sahaya dalarak Karaman FK futbolcusu Ahmet Karademir'e saldırmasına ceza vermeyi bırakın kurula bile sevk etmedi. Canlı yayında gerçekleşen kanıtlı bir olayı göstermelik cezalar ile kapatan PFDK ve TFF artık futbolseverlerin gözünde yok hükmünde oldu.

Futbolcuya saldırmak serbest mi?

Skandal kararların ardından futbolseverler kararı şaşkınlıkla karşıladı. Öyle ki futbolseverler başkanların sahaya dalarak hakeme saldırmasının yasak ancak futbolculara sıra dayağı atmasının serbest olduğuna kanaat getirdiler. Futbolcuların can güvenliğinin bile olmadığı maçların nasıl oynanacağı merak konusu olurken TFF ve kurulları istifaya davet edildi. Bundan sonra yaşanacak olaylarda GMG Kastamanospor başkanı emsal gösterilerek nede olsa ceza yok denilerek her futbolcuya saldırı gerçekleşme ihtimali yükseldi. Acil bu hatadan dönülerek ağır cezalar verilmesi gerektiği bildirildi.

PFDK'nın skandal kararı ise şöyle;

GMG KASTAMONUSPOR Kulübünün, 10.12.2023 tarihinde oynanan GMG KASTAMONUSPOR–KARAMAN FUTBOL KULÜBÜ TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GMG KASTAMONUSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,



PFDK GMG Kastamonuspor Karaman Futbol Kulübü Ahmet Karademir Enes Ege Aygün Disiplin Kurulu ceza TFF