TES; 'MÜCADELEMİZ 24 YAŞINDA..

TAKİP ET

TÜRK EĞİTİM-SEN 'HAKLI VE ŞANLI MÜCADELEMİZ 24 YAŞINDA

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, kuruluşunun 24. yılı kutlu olsun. Var olduğu günden bu yana çalışanlar için verdiği haklı mücadeleye korkmadan, yorulmadan büyük bir aşk ve heyecanla devam edeceğiz. 
"Hareket merkezine millet sevgisini, vatan sevdasını ve hizmet aşkını alarak; Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefleyen Türkiye Kamu-Sen’in 24. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz. 
Türkiye Kamu-Sen; hak arama anlayışının ruhunu milli-manevi değerlerimizden, mücadele azmini şanlı tarihimizden, gücünü bugün 420 bine ulaşan üyelerinden almaktadır. Yarım milyona yaklaşan büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu yuvada, ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile hedefimizden şaşmadan, kuruluş ilklerimizden sapmadan, memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tüzüğümüzde yer alan ana ilkeler doğrultusunda; “ilkemiz önce ülkemiz” diyerek; üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz.   
Bu kutlu yürüyüşümüz; Devletimiz ve milletimiz üzerinde farklı projeler uygulama arzusunda olanlarca manipüle edilerek sekteye uğratılmaya çalışılsa da, siyasetin, bürokrasinin ve basının desteğini arkalarına alanlar tarafından durdurulmak istense de, her geçen gün daha fazla destek buluyor, her gün yeni bir filiz veriyor.   
Türkiye Kamu-Sen Türk milletinin ve Türk devletinin savunucusudur. Siyasetin her türlü çirkinliği ile palazlanan, adam kayırma, şantaj ve şahsi menfaatle beslenen; gıdası yalan olan, nefesi riya kokan bir kısım çevreler, tüm değerleri ayaklar altına alarak ve kendilerini var eden kamu görevlilerine ihanet derecesinde zararlar vererek sendikacılık yaptıklarını zannetseler de; bugün tertemiz mazisi çeyrek asra yaklaşmış olan Türkiye Kamu-Sen, gerçek anlamda vefanın ve sendikacılığın tek adresi olarak tüm Türk milletinin ve Türk memurunun gönlünde taht kurmaya devam edecektir. Gücümüzü mücadelemizin haklılığından ve Türk milletine hizmet aşkından alıyoruz. Konjektürel olarak hormonal büyümüş bir yığın değiliz.  Konfederasyonumuz; 24 yıldır Türk milletinin daha mutlu, müreffeh, Türk devletinin de her alanda daha güçlü olması için fedakârca çalışmaya adamış bir gönül hareketidir.
Bizler; önümüzde türlü engellerin bulunduğu bu bulanık ortamda, tüm değerlerimizi yerle bir etmeye çalışanlara karşı dik durmak; seviyemizi aşağılara çekmeye çalışanlara karşı, “Cümleler doğrudur sen doğru isen; Doğruluk bulunmaz sen eğri isen” dizelerinden hareketle, sahip olduğumuz erdemlerimizle cevap vermek durumundayız. Biliyoruz ki, biz doğru yerde durdukça, er ya da geç, pislikler temizlenecek, yaralar sarılacak, karanlıklar dağılacaktır. 
24.kuruluş yılımızdan bu yana Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer alarak üye olarak, destek vererek doğru yerde durmuş; işyeri temsilcilerimiz,  iş kollarlı temsilci ve başkanlarımıza, şube yönetim kurulu üyelerimize, ilçe ve il temsilcilerimize gönül dolusu teşekkürlerimizi, en içten sevgi ve selamlarımızı sunuyoruz. Üyelerimize sevdikleriyle beraber sağlıklı ve huzurlu yarınlar diliyoruz. Ebediyete irtihal etmiş üyelerimize, bizleri yetiştiren ana-baba, öğretmenlerimize ve bu vatan için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.”dedi.