Terör saldırısında Karamanlı hemşehrimiz yaralandı

TAKİP ET

Ağrı’da gümrük çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 1 personelin şehit olduğunu duyurdu. Hain saldırıda Ağrı’da görev yapan Karamanlı hemşehrimiz Umut Çömlekçi de yaralandığı öğrenildi.

Koronavirüs nedeniyle 15 gündür kapalı olan Gürbulak sınır kapısında görev yapan Karamanlı merhum Mustafa Çölmekçi'nin kızı gümrük memuru Umut Çölmekçi, sabah saatlerinde her zaman olduğu gibi zırhlı servis aracıyla şehir merkezinden görev yerine hareket etti.

Üç servis aracından ortadakinde bulunan Umut Çölmekçi, roketli saldırı anıyla ilgili şunları aktardı:

"Bazı haber sitelerinde ağır yaralı olduğum belirtilmiş. Sadece bir alev topu aracımıza doğru geldi, ortalık toz duman oldu. Alev topu yüzümü yalayıp geçti. Kaşlarım ve saçımın bir bölümü yandı. Bir de bir parça elimi sıyırıp geçti. Bileğimde küçük bir yara var. Durumum çok iyi. Bizim servis şoförümüz şoku atlatıp gaza bastı durmadan gümrük kapısına yöneldi. Oradan bizi hastanelere sevkettiler. Dediğim gibi durumum iyi, elime dikiş bile atılmadı. Yakınlarım, bana ulaşamayanlar merak etmesin. Şu an hastanedeyiz. Yaralı diğer arkadaşlarımın başındayım. Bazı ağır yaralılarımız var. Bazılarını başka hastanelere sevkettiler. Müdür yardımcımızın durumunun ciddi olduğu belirtildi."

Umut Çölmekçi, daha önce İzmir Gümrük Müdürlüğü'nde de uzun süre görev yapmıştı.