Terazi altı ödemeli kiraz

TAKİP ET

Karaman'da Eski Anavatan Partisi Milletvekili Ali Pınarbaşı Karaman halkını gururlandırdı.

Karaman'da Eski Anavatan Partisi Milletvekili Ali Pınarbaşı alkışlanacak bir harekete imza attı. Ali Pınarbaşı kendine ait kiraz bahçesinin kenarına bahçeye ait kirazların bulunduğu bir kasa ve yanına da bir tartı koydu. Kiraz almak isteyen vatandaşlar kasadan kendi seçtikleri kirazları yanı başında duran poşete koyup, yine kasanın yanındaki tartı ile tartarak satın almasına imkan tanıdı. Böylece tezgahın başında kimse olmadan vatandaşlar dileği gibi kirazlarını alarak parasını oraya bırakıp gitti.

“İnsanımıza güveniyorum”

Yaptığı bu davranışla Karaman halkına güvendiğini belirten Ali Pınarbaşı “Her zaman kiraz bahçemde bulunamıyorum. Dışarı da işlerim olduğu zaman bahçemin kenarına bir tezgah kurdum. Buraya kasalarla kiraz, tartı ve poşet bıraktım. İsteyen vatandaşlarımız buradan gelip kilosu 10 liradan istediği gibi seçiyor ve alıp gidiyor. Ben insanımıza Karaman halkımıza güveniyorum. Buraya notta bıraktım. İsteyen ağaç başında istediği kadar yiyebilir. Herkese helaldir. İnsanımızın güvene birbirini sevip saymaya ihtiyacı var.” dedi.

Bazı vatandaşlar bu anları cep telefonu ile kaydedip sosyal medya hesabından paylaşarak ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını belirttiler.
Video:gezgin-iz.com