Temizel-Ünlü Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, İHA Yarışmasında 5. Oldu

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 13-18 Eylül tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleştirilen Liselerarası İHA yarışmasına Karaman'dan 3 takımla katılan Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 130 takım arasından büyük bir başarı elde ederek yarışmayı 5. olarak tamamladı.

TEKNOFEST 2021 kapsamında liseler arasında düzenlenen yarışmada Savaşan İnsansız Hava Araçları yarışmasına 392 takım başvururken bunlardan 42’si finale kalmaya hak kazandı. Uluslar arası İnsansız Hava Araçları yarışmasına ise 679 takım başvuru yaparken 190 takım finale kaldı. TÜBİTAK yürütücülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Liseler arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına ise 810 takım başvuru yaparken 138’i finalde yarışmaya hak kazandı.

Savaşan İHA Yarışması 5-9 Eylül, Uluslararası İHA Yarışması ve Liseler Arası İHA Yarışması ise 13-18 Eylül tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Takımların uçuş görevlerini tamamlamasının ardından değerlendirmeler sonucu belirlenen puanlara göre başarılı olan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.